Johanna debuterer med singlen vægtløs

Johanna debuterer med singlen vægtløs

Hos Johanna gøres de mest ømme følelser relaterbare gennem fortællende lyrik og bløde poptoner. Hun lykkes i at adoptere R&B-genren, blande den med den danske velkendte poplyd og dermed skabe sin helt egen plads på den danske scene. Bag projektet står en ung kvinde på 26 år ved navn Mathilde Johanna Holtti. Hun startede projektet tilbage i 2022, da et behov for at parkere alle sine følelser et sted opstod – og i 2023 satsede hun alt, droppede ud af designskolen og besluttede sig for at gå all in på musikken.

Siden har hun arbejdet sammen med anerkendte danske navne som Frans Nielsen (Ganger) og Slwmo (Medina, Marcus.wav, IVER, Ussel) og vandt senest prisen for Best Talent Song ved Aarhus Calling 2024. 

Første single fra Johanna hedder ”vægtløs” og handler om det specifikke øjeblik, hvor det går op for dig, at du endelig er fri fra en relation, som har tynget dig i alt for lang tid. Den beskriver de følelser og tanker, som flyver gennem hovedet og kroppen, når du endelig bare skal leve op til dine egne forventninger og ikke nogen andres – lidt som når du slukker for emhætten, og det pludselig går op for dig, hvordan stilhed føles.

Om sangen fortæller Johanna: ”vægtløs” betyder meget for mig, da den var starten på et nyt kapitel i min musikkarriere med nye relationer og en ny tro på mine egne evner. Den er også en lille perle i mit liv, fordi jeg skrev den med min gode veninde Simone Ledet, og den er produceret af Andreas Hedegaard Mikkelsen – som dengang også var min ven, men nu er min kæreste.

”vægtløs” udkommer på alle streamingtjenester d. 14. juni.

Share