Elleve nye navne tilføjet SPOT 2024

Elleve nye navne tilføjet SPOT 2024

De første ægte tegn på foråret er landet. Solen skinner, luften er lidt lunere, og man kan mærke, at der ikke er længe til festivalsæsonen for alvor starter – naturligvis med SPOT Festival som første stop på ruten. Derfor er det også en ægte fornøjelse at kunne føje nye navne til det næsten dagligt voksende lineup til SPOT 2024, der afvikles den 3. og 4. maj i Århus.

Lad os starte med at præsentere dagens norske islæt. Ingrid Jasmin er den nordiske Rosalía, tilsat længselsfulde kald og karakteriske strengeinstrumenter fra folkemusikken, mens GiddyGang & Vuyo er et kollektivt hjerteslag, der pulserer med hip-hop, soul og jazz vibes. Tilbage på den danske palette har vi SKINZ, der er begyndt på et nyt musikalsk kapitel med organiske, funky og groovy vibes og en endnu stærkere liveoplevelse. Melodi Ghazal udfordrer kulturelle og musikalske grænser, når hun skriver, synger og producerer sin hybrid mellem pop og R&B. Anthon Edwards er tilbage efter en udgivelsespause, og vi kan se frem til en ny skarp poplyd. UNG-SKAB står som et spejl til en generation af unge, der går med følelserne på ærmet og en ærlig tåre på kinden, og The Jürgen Clubs medbringer jacuzzi-rock, der skal lede tankerne hen på de varme fornemmelse, man føler, når man er på ferie.

Det danske indie-jazzband Girls in Airports er gået sammen med færøske Teitur for at fortolke folkemusikken fra Færøerne, hvor åbenhed og ny-jazz er nøgleordene. Snuggle skaber soniske symbioser, hvor guitarer og åndedræts-lignende vokalharmonier væves sammen til et tåget tæppe. Tigeroak bygger bro mellem den lettilgængelige bløde soul og den eksperimenterende jazz-energi, og sidst, men ikke mindst, kan vi præsentere Asbjørn – en indie-darling med wildcard til mainstream, der brygger polyrytmer, melankoli og elektronisk legesyge sammen i sit pop-laboratorium.

Share