Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret i koncert-samarbejde

Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret i koncert-samarbejde

Synth-pop-duoen First Hate indtager scenografien til forestillingen Stolthed og Fordom, når Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret inviterer til en unik koncertoplevelse den 27. april. Aftenen byder også på live kærlighedsbrevkasse med Felix Thorsen Katzenelson og sexpositiv confession booth.  

Det handler om den svære kærlighed, når Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret den 27. april præsenterer en unik koncertoplevelse med den anmelderroste danske duo First Hate. Koncerten er en del af de to kulturinstitutioners samarbejde ‘Iscenesat’, der forener musik og teater i helt særlige live-oplevelser. Duoen er håndplukket af Roskilde Festival til det iscenesatte og eksperimenterende format, som er instrueret af Betty Nansen Teatrets direktør, Elisa Kragerup. First Hate har igennem deres mere end ti år lange musikkarriere leveret en parade af hits med blandt andet numre som The One og Holiday. Efter en længere pause vendte de i 2022 tilbage med albummet Cotton Candy, og sidste sommer lukkede de Gaia-scenen på Roskilde Festival med en elektronisk popfest, der indkasserede fem stjerner fra musikmagasinet Soundvenue.

“First Hate er kendt for deres vilde koncerter med et stort ekspressivt og fysisk udtryk. I scenografien til ‘Stolthed og Fordom’, der blandt andet inkluderer en fire meter høj skaterampe, kan det kun blive en både underholdende og interessant oplevelse, der vil præsentere publikum for noget helt nyt”, udtaler Elisa Kragerup.

Varm op med kærlighedsbrevkasse og sexpositiv confession booth
Når First Hate indtager de skrå brædder bliver det femte gang, at Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret går sammen om det iscenesatte format, men denne gang bliver det som noget nyt i en udvidet version. Aftenen byder nemlig også på warm up-eventet Love Con, der finder sted i teatrets foyer.

Her åbner redaktør på Ibyens brevkasse, Felix Thorsen Katzenelson, en live-version af sin populære kærlighedsbrevkasse, hvor han sammen med et kærlighedspanel bestående af podcastvært Ingrid Magnifique Baraka, instruktør Emil Rostrup og skuespiller Freja Klint Sandberg debatterer, giver svar og skubber til forestillingerne om kærlighed, flirt og seksualitet.

Der er også mulighed for at diskutere adfærd i kærlighedsrelationer i dialogspillet ‘Spiller det?’, der er skabt af Roskilde Festivals initiativ Orange Together, mens organisationen Sexualia er på pletten med installationen ‘Sex Positive Confession Booth’, hvor publikum kan gå ind og “skrifte” anonymt om sex, skam og lyst.

“Det tværkunstneriske format skaber et eksperimenterende rum, hvor musikken kan udfolde sig på en anden måde. I år udvider vi så med debatter og samtaler, der på mange måder behandler samme emne som musikken. Præcis som vi gør på Roskilde Festival, hvor musik, kunst og aktivisme går hånd i hånd og udgør et samlet program”, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Det hele foregår på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C.

Share