16 nye, nordiske acts til SPOT 2024

16 nye, nordiske acts til SPOT 2024

Den 3. og 4. maj afvikles den 27. udgave af Spot Festival i Aarhus.

Arrangørerne har netop offentliggjort 16 nye acts til festivallen, der er kendt for at have fokus på upcomming navne.

Der er tale om et skønt mix af danske, norske og svenske navne, der medbringer R&B, pop, hiphop, folk, rock og et hint af jazz og elektronisk til plakaten.

De 16 nye acts er: ANYA, Astrid Engberg, Bavé, BRITZ, Doed Asfalt, Dusin, døtre, iomfro, Justine Boesen, Magnus Münster, Merro8, Omar, Selma Judith, Sitrekin, Tex og Yör.

Anmelderroste ANYA er tilbage på engelsk med sit mix af skandinavisk pop og amerikansk R&B, mens fremadstormende Yör medbringer et mere atmosfærisk og poetisk take på den nordiske poplyd. Fra de svenske egne får vi besøg af den alsidige Bavé, der blander psykedelisk R&B og melankolsk indie med falset vokaler, og København-baserede Tex, der skaber et flydende, soulet og melodisk univers. Vores norske venner sender BRITZ, hvis blanding af hiphop og ghanesisk gospel er både følelsesfuld og kompromisløs.

Den rockede del af dagens pulje serveres af trioen Doed Asfalt, der skaber musik, der går enormt stærkt og samtidig ikke rører sig ud af flækken. Dine ører har uden tvivl allerede stiftet bekendtskab med Sitrekins florlette stemme, og der er meget mere godt fra samme skuffe til SPOT 2024, hvor du også kan glæde sig til at opleve dygtige Astrid Engberg, der fortryller med sine på én gang minimalistiske og tunge produktioner. Folkemusiker og sopranvokal Justine Boesen tager del i programmet som vinder af ‘Årets Katapult 2024’, singer-songwriter Magnus Münster giver sit bud på en moderne, blomstrende og følsom poplyd, og Dusin er tilbage med stærke tekster og storladen, 80’er-inspireret pop. Selma Judith kommer til at indtage scenen med nyt materiale, der indeholder modige sårbare tekster og en unik musikalitet, iomfro omfavner usikkerhed, forelskelse og omsorg i sine poetiske generationsdiagnoser tilsat musik, og døtre bidrager med vokalbaseret, voluminøs, elektronisk artpop, som afsøger forskellige afkroge af femininitet. Til slut kan I glæde jer til at opleve to bud på dansk hiphops fremtid i form af Merro8, der fusionerer gademelankoli og følsomhed med en nordvest- vibe, og Omar, der efter en selvvalgt pause er tilbage med en ny lyd og et nyt look, som er både troværdigt og fremadskuende.

Share