Mountainbike populariteten er stadig stigende

Mountainbike populariteten er stadig stigende

Flere og flere, både mænd, kvinder, børn og voksne stiger på mountainbiken når der skal indtages frisk luft og dyrkes motion. Mountainbikesporten har set en stor vækst de sidste 5-10 år, og der er ikke noget der tyder på at det ikke forsætter.

”Mountainbike er det nye golf”, sådan sagde Lars Bachmann fra det danske mountainbike magasin – MTBX.dk – tilbage i 2015. Faktisk kunne det lige så godt have været i 2020, for der ses stadig en stigende interesse for mountainbike, og mange af de nye motionister der kommer til, er faktisk mænd og kvinder i den modne alder.

“Vi har netop opgjort vores tal for 2020, og her kan vi se at den største gruppe af dem der besøgte MTBX.dk var mænd i alderen 25 til 54 år. Helt præcist, er det fordelt på 72% mænd og 28% kvinder. Det er en lille stigning i antal kvinder i forhold til året før. Det mest overraskende er nok, at gruppen af besøgende i alderen 55-64 år, er dobbelt så stor som alderen 18-24 år. Så noget tyder på, at det er det voksne publikum i det købestærke segment, der har fået interessen for action i skovene”, skriver MTBX.dk i en pressemeddelelse.

Mountainbike turisme
I takt med flere og flere finder cyklen frem og cykler i skoven, sætter det også større pres på vores MTB spor, og skovene som benyttes. Det betyder at rigtig mange frivillige sporbyggere bruger mange timer på at bygge og vedligeholde MTB spor til glæde for de mange mountainbikeryttere.

“Vi ser at der kommer flere spor og ruter til, og mange kommuner har fået øjnene op for hvor vigtigt det er at kunne tilbyde mountainbike faciliteter i form at MTB spor. Det betyder også at hoteller og andre overnatningssteder tilbyder gode faciliter til mountainbike turister. Det ser vi blandet andet med Bed+Bike konceptet, som Aktiv Danmark står bag”.

Hos MTBX.dk, som er det danske mountainbike magasin har de i 2021 dedikeret nogle ressourcer til netop rejse- og turistbranchen.

”Vi kan jo se hvor hårdt corona epidemien har ramt turistbranchen, som i mange tilfælde har måtte aflyse arrangementer, og i nogle tilfælde lukke helt ned. Så kan vi gøre bare en lille smule for at hjælpe lidt gang i branchen igen, når landet igen kan åbne op, så gør vi gerne det”, afslutter Lars Bachmann fra MTBX.dk.

Share