H.K.H Kronprinsessen og WWF jubler: Der er håb for den danske natur

H.K.H Kronprinsessen og WWF jubler: Der er håb for den danske natur

Flere tusinde højkvalitetsbilleder af den danske natur er på bare tre uger blevet delt under hashtagget #ForNaturenWWF, som er hjertet i H.K.H Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfondens fælles fremstød for den danske natur. Danskernes kærlighed til naturen er overvældende, og det store engagement er et vigtigt skridt i kampen for at beskytte den vilde danske natur og de mange truede arter.

Danskerne har vist et ekstraordinært engagement for den danske natur i løbet af de seneste tre uger. Det har imponeret H.K.H. Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfonden, som har fulgt de mange fantastiske billeder, der er blevet delt fra hele landet. Flere tusinde danskere har bidraget, og hver fredag har et panel bestående af blandt andre H.K.H Kronprinsesse Mary og WWF’s generalsekretær Bo Øksnebjerg fremhævet ugens foto. Og det har ikke været en nem opgave.

H.K.H. Kronprinsessen glad for opbakningen

H.K.H Kronprinsessen, der er præsident i WWF Verdensnaturfonden, har delt tre personlige billeder af egne naturoplevelser og selv været en aktiv del af projektet, der har skabt masser af engagement i hele landet samt på Kongehuset og WWF’s Instagramprofiler. Kronprinsessen er kommet endnu tættere på naturen og har som de mange andre danskere nydt at forevige dens skønhed gennem fotografier.

“Jeg vil gerne takke alle de danskere, der har delt naturbilleder og -fortællinger fra Danmark i vores digitale projekt ’Sammen for naturen’. De flere tusinde billeder har gjort det endnu tydeligere for alle, hvor stor mangfoldighed og variation der er i den danske natur. Både af arter, naturtyper og af det almindelige og det sjældne. De mange billeder og den høje kvalitet af billederne er bevis på, at naturen har stor betydning for os alle,” siger H.K.H Kronprinsesse Mary.

I WWF Verdensnaturfonden har man også været overvældet af både engagementet og kvaliteten af de dele fotografier.

”Danskerne har virkelig sat os på arbejde. Det har været svært at fremhæve enkelte billeder, da der er blevet delt så mange gode fotografier af danske landskaber og arter. Danskerne viser endnu engang deres kærlighed til naturen. Jo mere vi udfolder naturens skønhed, jo flere vil vi påskønne den – og naturen har i høj grad brug for omsorg i den ødelæggende biodiversitetskrise, vi står midt i,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Hele kongeriget rundt

Deltagerne i projektet har delt naturbilleder fra hele kongeriget. Fra det nordligste Skagen til østligste Bornholm. Fra hav til skov. Alle små afkroge af den danske natur er blevet fotograferet og blandt de mange billeder har panelet fremhævet tre helt særlige under temaerne ’Skov & Land’’Sø, Kyst & Hav’ og ’Planter & Dyr’.

En af de billeder, Kronprinsessen og resten af panelet har udvalgt som ugens foto, er delt af Anne Drøgenmüller Lund. Billedet er fra Pugedalen i Sønderskoven ved Vejle og viser vild natur i et bynært område, der rummer et hav af levesteder. Anne Drøgenmüller Lund delte billedet med et ønske om at bidrage med positive historier om vild dansk natur.

Naturen er fantastisk, og jeg er fuld af forundring og beundring over, hvad naturen og arterne kan, hvis det får lov at udfolde sig og leve vildt. Det vil jeg gerne dele med andre. Og hvis jeg kan bidrage til, at bare nogle enkelte mennesker bliver mere nysgerrige på forskellige arter og økologiske processer, så føler jeg, at jeg har bidraget til, at vi kan nå i mål med mere vild natur og få standset tabet af biodiversitet,” siger Anne Drøgenmüller Lund, biolog i Vejle Kommune.

Vil samle danskerne

Målet med projektet er at samle danskerne omkring deres naturoplevelser efter Corona lockdowns, hvor naturen fik en større betydning for mange. Og herved skabe en større fælles forståelse for, hvor vigtigt det er at passe på den. Den vilde natur og biodiversiteten i Danmark er enormt presset, og derfor sætter WWF Verdensnaturfonden ekstra stor pris på, at Kronprinsessen har været så stor en del af at få budskaberne ud til danskerne.

”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med H.K.H. Kronprinsessen, som har været stærkt og personligt involveret i projektet og panelet. Det vil vi gerne sige stort tak for, og vi glæder os til mange flere projektet med Kronprinsessen, som kan være med til at sætte endnu mere fokus på naturkrisen og løsningerne i Danmark og globalt,” siger Bo Øksnebjerg.

WWF Verdensnaturfonden vil senere overrække en anerkendelse til H.K.H. Kronprinsessen for projektet.

Share