Den svenske soul-sangerinde LÉON er klar til at tryllebinde Pumpehuset til sommer

Den svenske soul-sangerinde LÉON er klar til at tryllebinde Pumpehuset til sommer

Den svenske sangerinde LÉON har med sin underspillede stil, der både sender tankerne hen mod et vidunderligt Laurel Canyon i LA i 60’erne, men samtidig føles moderne europæisk, skabt en mystisk og selvsikker karakter. En karakter der mest af alt minder om noget fra en Quentin Tarantino film. Hun er delikat, men dominerende. Hun er reserveret, men karismatisk. Hun handler instinktivt, men er samtidig kalkuleret. Hun er følsom, men har en sarkastisk humor. Hun er i fuld kontrol af sin skæbne, men behøver ikke at fortælle det til én. Man ved det bare når man ser hende – hun styrer. 

Lige så snart LÉON træder om bag mikrofonen møder man et robust powerhouse af soul og en retro stil. Begge dele skinnede igennem på hendes selvbetitlede debutalbum fra 2019 ’LÉON’. Kort efter debuten startede hun sit eget label og udgav andet album ’Apart’ i 2020 til stor anmelderros. Senest har hun været aktuelt med sit nye album ’Circles’ som udkom i marts 2022.

Med mere end 900 millioner samlede streams og en late-night TV-optræden i The Late Late Show with James Corden har LÉON for alvor braget igennem på den internationale scene. Vogue kaldte hende sågar ”Sweden’s Next Big Thing”.“Over the past few years, I’ve learned how to go with my gut and steer the wheel myself,” udtaler hun. “If it doesn’t feel right to me, I don’t pursue it. In the end, I stand behind the music I make, and I’m in control.” Oplev LÉON i Pumpehuset.

Share