Digital journalist får DR-sprogpris

Digital journalist får DR-sprogpris

Som den første skrivende journalist modtager Annegerd Lerche Kristiansen DR’s Sprogpris for sine digitale fortællinger.

Onsdag eftermiddag afbrød DR’s sprogredaktør nytårskuren på den digitale redaktion i DR Nyheder for at overbringe journalist Annegerd Lerche Kristiansen nyheden om, at hun er modtager af DR’s Sprogpris 2022. Med prisen følger et æreshonorar på 10.000 kroner.

“Tusind tak, det er jeg meget overrasket og overvældet over”, lød det fra en tydeligt glad Annegerd Lerche Kristiansen, mens kollegerne brød ud i klapsalver.

DR-sprogprisen er blevet uddelt siden 1987, hvor den første modtager var Radioavisens navnkundige nyhedsoplæser Ole Emil Riisager.

41-årige Annegerd Lerche Kristiansen begyndte i DR i 2013, hvor hun efter en periode på DR’s kulturredaktion kom til DR Nyheders digitale redaktion. Her har hun de seneste år været en af de drivende kræfter i opbygningen af de stærke digitale fortællinger på dr.dk og udviklingen af nye digitale fortællegenrer.

Share