Multiinstrumentalisten Cory Henry bringer sin fusion af jazz og funk til Amager Bio

Multiinstrumentalisten Cory Henry bringer sin fusion af jazz og funk til Amager Bio

Cory Henry voksede op i Brooklyn, New York hvor musikken og noderne var omdrejningspunktet for det meste af barndommen. I en alder af bare to år begyndte Cory at spille på orgel og i high school-årene var han allerede et kendt ansigt på spillestedet the Village Underground, et spillested for nogle af de største musiktalenter i New York. Derfra begyndte Cory Henry at turnere rundt med legender som the Roots, Kirk Franklin og Kenny Garrett. Han vandt også en GRAMMY med jazzensemblet Snarky Puppy, hvor han spiller orgel.

I 2014 udgav Cory Henry sit første soloprojekt ’First Steps’ som nåede Top-5 på Billboards Jazz Album chart. I 2016 udgav han gospel/ jazz fusion live albummet ’The Revival’ som nåede Top-2 på Jazz Album charten og Top-5 på Gospel charten. Siden, da har han været aktuel med fem yderligere albums, hvor det seneste, funkalbummet ’Operation Funk’, landede i sommeren 2022.

Når Cory Henry besøger København, kan man se frem til at opleve en artist der med et ekstremt højt niveau bevæger sig mellem genrer som funk, jazz, gospel, blues og R&B. Han takler emner som kærlighed, breakups, social bevidsthed, social uretfærdighed og hvad det vil sige at være emotionelt drænet. Han giver lytteren musik de kan føle og leverer en musikalsk oplevelse uden sidestykke.

Share