Van Morrison til København i maj 2023

Van Morrison til København i maj 2023

En af musikkens helt store originaler, med et af de mest afholdte sangkataloger der findes, kommer til Danmark til maj og spiller to koncerter i Falkoner Salen.

Med et af de mest elskede sangkataloger i musikhistorien og et talent uden sidestykke som sangskriver, sanger, forfatter, poet og multiinstrumentalist, rækker Morrisons bedrifter langt. Han har albums, der er rangeret bedst i hele rock and roll-kanonen. Han har over 150 sange med i store film, herunder hans hits “Brown-Eyed Girl”, “Moondance”, “Wild Night” og “Gloria”. Sir Van Morrison har gennem karrieren modtaget flere Grammy Awards, en Ivor Novello, en Brit Award og er optaget i The Rock’n’Roll Hall of Fame.

Van Morrison, der har rødder i Belfast, har gennem sin karriere skabt indtil flere rockklassikere, og har udgivet mere end 40 studiealbum, samt en håndfuld live albums. Den 10. marts udsender ”Van the Man” nyt album med titlen ’Moving On Skiffle’, der bl.a. indeholder den helt nye single ’Streamline Train’.

Fra Van Morrisons hjemmeside: “I was still in school when I performed with a skiffle band – a couple of guitars, a washboard and a tea-chest bass,” I was already familiar with Lead Belly’s recordings, so when I heard Lonnie Donegan’s version of Rock Island Line I intuitively understood what he was creating. I knew that it was what I wanted to do. It was like an explosion. This record retranslates songs from that era.”

Vi skal tilbage til 2018 hvor Van Morrison sidst besøgte Danmark, som var på Heartland Festival ved Egeskov på Fyn. Morrison har tidligere haft et helt specielt forhold til Danmark, for og tilbage i begyndelsen af 1980’erne kunne man risikere at støde på ham i Københavns gader og stræder, specielt i forstaden Vanløse, hvor han boede sammen med sin daværende danske kæreste. Opholdet i Danmark gav ham inspiration til sange som ‘Vanlose Stairway’ og ‘Scandinavia’, som er at finde på pladen ‘Beautiful Vision’ fra 1982.

Share