NorthSide føjer de engelske ’big beat’-pionerer The Chemical Brothers og det islandske bluesrock-band KALEO til programmet

NorthSide føjer de engelske ’big beat’-pionerer The Chemical Brothers og det islandske bluesrock-band KALEO til programmet

Udover de to internationale sværvægtere har festivalen også annonceret to nye navne til den elektroniske scene ELECTRA.

Aarhus-festivalen NorthSide, som løber af stablen fra den 1. til 3. juni 2023, byder foråret velkommen med annonceringen af fire nye navne, hvoraf to af dem befinder sig i toppen af den internationale musikscene.

The Chemical Brothers lukker hovedscenen ASTRA om fredagen, hvor de fyrer op for et nostalgitrip uden sidestykke med deres karakteristiske breakbeat-stil, som tilbage i 90’erne revolutionerede både rockens og den elektroniske musiks verden.

Den britiske duo, bestående af Tom Rowlands og Ed Simons, spredte ringe i vandet med deres andet album Dig Your Own Hole, og siden har de udgivet yderligere syv album, hvoraf det seneste – det anmelderroste niende album No Geography – udkom i 2019. Der landede en ny single i 2021, og duoen har allerede afsløret, at de har flere nyheder på vej for 2023, hvor de desuden kan fejre deres 30-års jubilæum som band.

Med over 12 millioner solgte album og seks GRAMMY-priser i bagagen er The Chemical Brothers uden tvivl et af historiens største og mest indflydelsesrige elektroniske navne.

I den helt anden ende af genrespektret troner det milliard-streamende islandske band KALEO, som har tryllebundet fans verden over med deres atmosfæriske rocklandskab, der trækker tråde til både, blues soul og americana.

KALEO brød igennem med albummet A/B fra 2016, som indeholdt storsælgende singler som #1 hittet ”Way Down We Go” og den GRAMMY-nominerede ”No Good”. Musikken har bragt bandet verden rundt til festivaler som Coachella, Bonnaroo, Lollapalooza og danske Tinderbox. Gruppen spillede sidste sommer en totalt udsolgt koncert i Falkoner Salen i København, og nu får aarhusianerne endelig glæden af dem, når de bringer deres majestætiske rock til Eskelunden lørdag den 3. juni.

Festivalens elektroniske scene ELECTRA, bliver også to artister rigere med tilføjelsen af den australske house-artist Dom Dolla og canadiske BLOND:ISH.

Programmet er nu tæt på færdigt
Der er en pallette af forskellige genrer på programmet til dette års NorthSide, hvor de internationale hovednavne i år tæller Muse, The Chemical Brothers og duoen NxWorries bestående af den amerikanske stjerne Anderson .Paak og superproduceren Knxwledge.
Også internationale navne som The 1975, First Aid Kit, Pusha T, Sam Fender, LP Yemi Alade og Nothing But Thieves melder deres ankomst i Aarhus, mens danske artister som Lukas Graham, Tobias Rahim, Nik & Jay, Gilli, Lamin, Blæst, Zar Paulo, PRISMA og eee gee også pryder plakaten.

Share