Malis nye store vokalsensation klar til Copenhagen Jazz Festival 2023

Malis nye store vokalsensation klar til Copenhagen Jazz Festival 2023

Den Grammy- og Oscar-nominerede maliske sangerinde og guitarist Fatoumata Diawara har givet storslåede koncerter på Vinterjazz og Roskilde Festival. På sommerens Copenhagen Jazz Festival er det globale fænomen tilbage i Danmark med nyt album og kan for første gang opleves med sit eget band i DR Koncerthusets Koncertsal.

Fatoumata Diawara har tidligere optrådt med stjerner som Oumou Sangaré, Roberto Fonseca, Herbie Hancock, Damon Albarns African Express og stået forrest på Roskilde Festivals Orange Scene. Med sin fængende og ofte politisk ladede fusion af afropop, r’n’b, ørkenrock og folkemusik fra den særlige vestafrikanske Wassoulou-region har Diawara siden karrierens begyndelse med debuten “Fatou” (2011) været en af de mest ombejlede afrikanske kunstnere. Hendes seneste regulære album, “Maliba” (2022), understregede Fatoumata Diawaras position som én af de mest markante og interessante stemmer og kvinderetsforkæmpere i moderne musik med globalt udsyn.

Når Fatoumata Diawara optræder i DR Koncerthuset på Copenhagen Jazz Festival 2023, er det første gang, hun har sit eget band med i Koncertsalen. Diawara barsler for tiden med nyt album, hvor førstesinglen “Nsera”, produceret af netop Damon Albarn, udkom til anmelderroser i november 2022. Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne præsentere, nu for alvor på egne ben, det maliske musikfænomen, der sætter fællesskab, mangfoldighed og kærlighed i spillevende centrum.

Share