Ukendt Kunstner gendannes på Roskilde Festival

Ukendt Kunstner gendannes på Roskilde Festival

Ukendt Kunstner gør comeback efter seks års pause på årets Roskilde Festival med en nattekoncert på festivalens afsluttende dag, og den banebrydende hiphop-duo medbringer blandt andet det spritnye album “Dansktop”

Ukendt Kunstner bestående af Hans Philip og producer Jens Ole McCoy er tilbage. Seks år efter den danske hiphopduo trak stikket, kan Roskilde Festival i dag offentliggøre Ukendt Kunstner som det allersidste navn til årets festivalplakat.

Ukendt Kunstner får til opgave at lukke lørdagens program på Arena-scenen den 1. juli, og med sig medbringer duoen blandt andet de tre albums “Neonlys”, Forbandede Ungdom” og “Den Anden Side”, der alle indskrev sig som banebrydende værker i det forgangne årti, samt det nye album “Dansktop”, der udkom som lyn fra en klar himmel i fredags.

“Ukendt Kunstners lukkekoncert på Arena-scenen bliver den ultimative kulmination på otte dage med fejring af det unikke fællesskab, der findes på Roskilde Festival. Deres nye album markerer en ny æra, og det er på Roskilde Festival, at man for allerførste gang kan opleve det live. Det bliver en spektakulær finale – og så er det i øvrigt helt oplagt for os at slutte af med noget, der peger fremad”, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Ukendt Kunstner optrådte på Roskilde Festival for første gang i 2015 med en koncert på Apollo-scenen, og siden duoen trak stikket i 2017 har Hans Philip grebet faklen som solist og skabt sig et navn som en af sin generations helt store sangskrivere. Først med albummet “Forevigt” fra 2019 og senest dobbeltalbummet “[α]&[β]” fra 2022.

Dagens offentliggørelse besvarer samtidig det spørgsmål, som har cirkuleret, siden festivalen i slutningen af april offentliggjorde årets tidsplan: Hvem gemmer sig bag det anonyme danske navn, der skal lukke festivalens Arena-scene?

Share