Folkemødet bør du opleve

Folkemødet bør du opleve

Det er noget helt specielt. Demokratiets fejring og så bare en stor og hyggelig fest med mulighed for at få en masse viden og input med hjem.

Det er overraskende, imponerende og forbløffende at være på det årlige Folkemøde på Bornholm. Du kan ikke undgå at blive forundret over ting og holdninger du møder til den store folkefest. Du kan ikke undgå at bliver klogere. Men du er svært ikke at blive glad ved at se engagementet fra unge, ældre og alle andre.

Der er meget politik og meget debat på Folkemødet, men heldigvis primært i den rigtig god tone. Vil du undgå de partipolitiske skænderier om bogstavkombinationer i Folketinget, så opsøg de mindre kendte politikere i de enkelte partiers telte.

Folkemødet 2023 bød på i alt 2800 event på 200 scener. Det hele i Allinge på Bornholm. Der er plads til alle på Folkemødet, og det er virkelig alle, der møder frem. For deltagerne kommer i alle aldre og fra alle samfundslag. Og alle er med til at skabe den unikke stemning, der især er udpræget omkring haven på Allinge, hvor mange benytter imponerede skibe som rammen til debatter eller indsalg.

Og eneste store udfordring for mange kan være at vælge mellem de mange muligheder og navigere rundt i den officielle app, der kan virke ret uoverskuelig.

Folkemødet blev afholdt for første gang i 2011, og hvert år siden over fire dage midt i juni Allinge. Politiker Bertel Haarder kom med ideen, inspireret af det svenske Almedalsveckan, der hvert år bliver afholdt på Gotland.

Share