Roskilde Festival og Blæst donerer 500.000 kroner til headspace

Roskilde Festival og Blæst donerer 500.000 kroner til headspace

Roskilde Festival donerer hvert år hele overskuddet fra festivalen til initiativer, der gavner børn og unge. I år har festivalen inviteret bandet Blæst til at vælge en af donationsmodtagerne. Valget er faldet på headspace, der tilbyder rådgivning til psykisk sårbare børn og unge. Med donationen får de mulighed for at hjælpe endnu flere.

Der er lagt op til et kæmpemæssigt festfyrværkeri af euforisk og sødmefuld popmusik, når Blæst lige om lidt åbner Orange Scene på årets Roskilde Festival. Men det danske band er også med til at bidrage til festivalens overordnede formål om at støtte børn og unges muligheder.

Roskilde Festival er nemlig en indsamlingsbegivenhed. Hvert år doneres hele overskuddet fra festivalen til humanitære og kulturelle initiativer med særligt fokus på børn og unge.

Og i år har festivalen valgt at lave en såkaldt Orange Donation, hvor et band eller en musiker, der spiller på Orange Scene, får mulighed for at vælge en af donationsmodtagerne.

Blæst har valgt at give donationen på 500.000 kroner til det gratis rådgivningstilbud headspace, som er en del af Foreningen Det Sociale Netværk. headspace tilbyder rådgivning til psykisk sårbare børn og unge i alderen 12-25 år.

headspace skaber et trygt rum og mulighed for samtaler om små og store problemer, der udfordrer unges hverdag. De er også en stærk stemme i samfundsdebatten, der afstigmatiserer og nedbryder fordomme om psykisk sårbarhed. Vi er glade for, at Blæst har valgt netop dem, for de har virkelig fortjent det her kæmpe skulderklap“, siger Kara Djurhuus, leder af Filantropi og NGO-partnerskaber hos Roskilde Festival.

Styrker unges mentale trivsel
Bandmedlemmerne i Blæst oplevede sidste efterår selv at blive ramt af stress og have brug for professionel hjælp til at tackle det. En tid der også er omdrejningspunktet for singlen ‘Videre’, som de netop har udgivet i sidste uge.

De har valgt headspace, fordi de mener, at det er vigtigt, at flere børn og unge får mulighed for at få hjælp til at håndtere mentale udfordringer.

Blæst udtaler: “Det er vigtigt, at man kan få den hjælp, man har brug for. Men det er ikke alle, der ligesom os kommer fra økonomisk ressourcestærke hjem, og selv kan betale for en psykolog. Et gratis tilbud som headspace kan virkelig gavne mange, og de har afdelinger forskellige steder i landet“.

Kan nu nå endnu flere børn og unge over hele landet
headspace har i dag 31 centre fordelt på 28 kommuner, hvor de tilbyder samtaler til børn og unge, der for eksempel kæmper med ensomhed, mobning, kønsidentitet, præstationspres, tristhed eller lavt selvværd.

Rådgivningstilbuddet er drevet af over 600 frivillige landet over, og med donationen kan de gøre endnu mere for at styrke unges mentale trivsel.

En donation som denne betyder, at vi kan åbne rådgivningscentre i nogle af de kommuner, der ikke har økonomi til medfinansiering af et lokalt headspace-center. Det betyder, at vi får mulighed for at nå endnu flere børn og unge“, siger Trine Hammershøy, direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Roskilde Festival har tidligere givet Orange Donationer sammen med Bikstok Røgsystem, Bruce Springsteen, Metallica, Africa Express og Dua Lipa. Tidligere modtagere er blandt andre Børns Vilkår, Educational Support Services London og Sind Ungdom.

Share