Fede fodboldberetninger i ny Lerby-bog

Fede fodboldberetninger i ny Lerby-bog

Søren Lerby er en lidt glemt figur i dansk fodbold. Altså bortset fra at mange husker han for altid at spille uden benskinner og med nedrullede strømper, så er han ikke profileret på samme måde som flere andre af de danske fodboldstjerner fra 1980’erne. Men han var en af de største spillere dansk fodbold har haft. Er du i tvivl om det, skal du læse Dirigenten.

Af Kenneth Møller Kristensen

Den 31. oktober er bogen, Søren Lerby Dirigenten, på gaden og i de danske boghandlere. JuicyNet.dk har haft lejlighed til at læse bogen.

Dirigenten indledes helt forrygende med fortællingen om den gang Lerby spillede to store internationale fodboldkampe på samme dag. En fantastisk indledning på en bog om en af Danmarks største fodboldstjerner. Og et kapitel der sætter standarden for en bog med fantastiske fodboldberetninger. For dem er der mange af i Lerby-bogen. Der er tale om en decideret fodboldbog. Selvfølgelig krydret med beretninger om Lerbys private liv, hans unge år og tanker under vejs. Men det er kapitlerne om de store begivenheder i dansk fodbold i 1980’erne, og om hvordan Lerbys klubskifter foregår, der er grundpillerne i bogen. Det er spændende at læse om hvordan Lerby havnede i Fremad Amager, og siden som blot 17-årig skrev kontrakt med Ajax. Det er fascinerende at læse om den vilje som bar Lerby frem i dagligdagen og i mange store kampe.

En helt stor force ved bogen er at så mange har bidraget. Både fodboldstjerner, også internationale, og folk fra Søren Lerbys privatliv. En moderne og god måde at skrive biografier på. For det er bare et mere nuanceret og afbalanceret indtryk, man får at den person som biografien omhandler. Man får blandt andet en forståelse for hvorfor Lerby, uden trænererfaring, pludselig stod som træner i mægtige Bayern München, men også hvorfor han pludselig arbejdede med slagteriaffald i Østteuropa. Men får et interessant indtryk af en mand med en enorm vilje og dedikation. Og det er inspirerende.

JuicyNet.dk giver fire appelsiner til Dirigenten. Selvfølgelig under forudsætning af at du ved at det er en fodboldbog, du kaster dig ud i. Men elsker du dansk fodbold og historierne fra den gyldne periode i 1980’erne, så skal du læse Søren Lerby Dirigenten.

Bogen er udkommet på Gyldendal den 31. oktober. Den er på 368 sider, og har vejledende udsalgspris på kr. 299,-

Share