Ny Jørgen Leth bog er hyggelig og giver eftertanke

Ny Jørgen Leth bog er hyggelig og giver eftertanke

Der udkommer mange bøger om og med Jørgen Leth. Senest er Sidste udkald for rejsende udkommet på forlaget Lindhart og Ringhof. JuicyNet.dk har haft mulighed for at læse bogen.

Af Kenneth Møller Kristensen

Jørgen Leth er filmskaber, forfatter, tidligere cykelkommentator og rigtig meget andet. Og selvom han er blevet 86 år, så skal det skrives i nutid. For Leth er fortsat skabende. Og det er meget bevidst. Det kan godt være, at Leth har sine udfordringer, det fremgår ihvertfald af bogen Sidste udkald for rejsende. Men det vigtigste budskab i den nye bog er, at han stadig har lyst til at være skabende i hans høje alder.

Sidste udkald for rejsende Jørgen Leth, som er bogens fulde titel, er en samtalebog mellem Leth og Jakob Kvist, der er journalist, forfatter og tidligere forlagsdirektør. Har man fulgt Jørgen Leth via diverse medier, er der måske ikke meget nyt at hente i bogen. Men derfor kan det godt være hyggelig at læse hans sjove udfald igen. Men mest af alt er det en bog om at være sidst i livet, og tankerne om man når det man gerne vil nå i sit liv. Og disse tanker er vel altid vær at have. Og ikke mindst handle på.

Det er som læser af bogen svært ikke at reflektere hvor man selv komme til at stå, når livet går på hæld. Men det er også en bog om ensomhed, om depressioner, om kroppens forfald og meget mere. Det er en personlig bog, og det virker ægte og heldigvis som om Kvist ikke bare er optaget af at rose Jørgen Leth, som jo nyder en enorm popularitet mange steder. Det giver en række steder i bogen en god dialog. Og de dialoger giver bogen værdi.

Sidste udkald for rejsende Jørgen Leth får 3 appelsiner fra JuicyNet.dk. Det får den for at være hyggelig og fordi den satte små tanker igang hos denne anmelder. Jørgen Leth har levet et liv på godt og ondt. Det kan han ikke ændre på nu. Men det kan mange læsere af bogen.

Bogen er udkommet den 3. november på Lindhardt og Ringhof, er på 208 sider og har vejledende udsalgspris på kr. 299,95

Share