Historisk fodboldpræstation af FC København

Historisk fodboldpræstation af FC København

De danske fodboldmestre, FC København (FCK), leverede onsdag aften dansk fodboldhistorie, da de på hjemmebane i Parken slog tyrkiske Galatasaray i Parken i København. Med sejren sluttede FCK som nr. to i Champions League gruppe A, efter Bayern München, og er dermed videre til 1/8-finalerne i Europas mest fornemme fodboldturnering for klubbold.

Det er blot anden gang at dette er lykkedes for et dansk klubhold og spille sig blandt de 16 bedste klubhold i Europa. Den første gang var i 2010, hvor det også var FC København, der gik videre i den fornemmeste europæiske klubturnering. Her blev det dog til et 0-2 nederlag til Chelsea.

Tirsdagens enlige mål blev scoret af Lukas Lerager, og dermed blev de danske mestre nr. to i gruppe A i Champions League gruppespillet. Storklubben Manchester United blev sidst i gruppen.

På mandag den 18. december, kl. 12, trækker UEFA lod til 1/8-finalerne

Share