Den Frigjorte giver det store overblik

Den Frigjorte giver det store overblik

Bogen Den Frigjorte er det komplette værk over filminstruktør Erik Clausens 15 film. Den er ganske enkelt bare god at have stående på hylden.

Erik Clausen er uden tvivl blandt de mest betydningsfulde filminstruktører Danmark har haft. Clausen har formået at skabe sin helt egen stil, som ingen kan gøre efter. Derfor fortjener hans film også en bog. Det har den ny fået.

Den Frigjorte er udkommet på Peoples den 30. oktober. Bogen er skrevet af Michael Jensen & Anders Højberg Kamp, der begge uden tvivl er meget begejstret for Clausens film. Det er ikke nødvendigvis en ulempe for bogen er lavet som en såkaldt Oral Story. Altså den er bygget op, så det er citat for citat, der fortæller historien om, hvordan filmene blev til. Det gælder både røverhistorierne, men også filmenes dybere mening. Meget givende og troværdigt for det er stort set alle, der har været tæt på Clausen, der medvirker i bogen.

I Den Frigjorte tages du i hånden og ført gennem de 15 film. Alle film bliver præsenteret, så du kan være med selvom du ikke kender den pågældende film.

De 15 film som Erik Clausen har instrueret er en del af Danmarks kulturhistorie. Derfor har bogen Den Frigjorte uden tvivl enorm relevans. Der er enormt mange detaljer og sjov fakta i bogen. Du bliver klogere på Clausen, men også på Danmark og danskerne ved at læse Den Frigjorte.

Det er et virkelig omfattende kildemateriale, altså ud over Clausen selv, som er benyttet til at skabe Den Frigjorte. Bogen kan derfor også fungere som et opslagsværk med rigtig meget fakta om Clausens film, hvoraf flere kan betegnes som dansk kulturhistorie.

Fire appelsiner til Den Frigjort fra JuicyNet.dk fordi bogen er så komplet.

Den Frigjorte er udkommet på forlaget Peoples og er på hele 397 sider.

Share