Færørske Eivør spiller på Train i Århus til oktober

Færørske Eivør spiller på Train i Århus til oktober

Eivør er en kunstner, der er perfekt afstemt efter naturens vilde omskiftelser. Født og opvokset i Syðrugøta, med en befolkning på 453 personer, et lille samfund på en af de nordlige Færøer, voksede singer-songwriteren op omgivet af et barskt, forblæst landskab og Nordatlanten, en barsk kulisse, der ikke overraskende har påvirket den musik hun skaber dybt.

Med ti studiealbums under bæltet samt talrige samarbejder med kunstnere, herunder Àsgeir, John Grant, Einar Selvik (Wardruna) og Dan Heath (Lana Del Ray), kan Eivør anses for at være en af de mest eklektiske kunstnere i Norden og en af de mest fascinerende livevokalister i sin generation.

Hun er vinderen af Nordisk Råds musikpris 2021 og er to gange tildelt den islandske musikpris, flere Danish Music Folk Awards, samt den færøske musikpris. Eivør er en del af en ny bølge af nordiske kunstnere, der hurtigt bygger passionerede internationale fanbaser med musik, der ærer deres gamle kulturelle og musikalske folklore. Ved sidste optælling er Eivørs musik blevet streamet tæt på 1 milliard gange, og hun har spillet udsolgte turnéer i både Skandinavien, Europa og USA.

Eivør laver også soundtracks og medvirker på alle sæsoner af Netflix-flagskibs-hitserien “The Last Kingdom” (samskrevet med Ivor Novello/BAFTA-nominerede John Lunn.)

Det nye officielle The Last Kingdom-album “Destiny Is All” – skrevet og produceret af John Lunn, Eivør og Danny Saul – udkom tidligere på året. 

Eivør arbejder lige nu på et nyt album, der udkommer i 2024. Den 22. oktober kan hun opleves på Train i Århus. Det kan du naturligvis se i JuicyNets koncertkalender.

Share