En anderledes gaveidé: Smykker fra Underberg

En anderledes gaveidé: Smykker fra Underberg

De fleste kender Underberg. Den tyske urtebitter, der sælges i de karakteristiske 2 centiliterflasker. Underberg har en helt specielt urtesmag over sig. Passer perfekt til øl, men også til kaffe eller bare solo. Men rundt om Underberg eksisterer også et helt univers af farver, sanseindtryk og merchandise.

Underbergs univers har ført mange ting med sig. Blandt andet nogle danskudviklet smykker i Underberg design. Altså halskæder, vedhæng, armbånd, charms og nogle lækre ure. Alt lavet i et design, der er helt specifikt designet i et look, der matcher Underberg helt unikke univers.

Ideen udspringer fra Freddys Bar på Vesterbro i København, hvor ejeren Peter Larsen fik ideen om at lave en halskæde i Underberg udseende til sine medarbejdere. En ide der ganske enkelt opstod, da der bliver solgt mange Underberg på baren. Peter Larsen tog fat i den danske distributør Conaxess Trade Denmark, der var med på ideen og siden i Christina Hembo fra virksomheden Christina Jewlery & Watches.
Christina Hembo blev fascineret af Underbergs univers, og begyndte derfor at tegne en lang række smykker med udgangspunktet i Underbergs univers. “Jeg elsker Underbergs smukke verden, som er fuld af glæde, kreativitet, farver og fantasi. En magisk verden”, forklarer Christina Hembo.

En ide var født. En hel kollektion blev udviklet. Alt skulle, naturligvis, godkendes på Underbergs tyske hovedkontor. Og det tog tid. “Selvom den nye unge generation har taget over, så var det den gamle Fru Underberg, der skulle godkende alt. Og det var hun meget grundig omkring”, forklarer Peter Larsen.

I november 2022 kom smykkerne første gang til salg på Freddy Bar. Og siden er det gået hurtigt. De kan nu købes på 35 værtshuse rundt omkring i landet. “Og ja kun på værtshuse. For det er hele ideen. De er designet til det segment af mennesker, der går på værtshuse. At lave design på den måde, tror jeg også Christina Hembo, syntes var en god udfordring”, forklarer Simon Larsen fra Freddys Bar.

Er det noget for dig med de smukke smykker i Underbergs design, så er det blot at ligge vejen forbi Freddy Bar i Gasværksvej på Københavns Vesterbro. Eller bestille via Freddysbar.dk. Det er en sjov gave til dig selv eller til andre.

Og hos Freddy Bar drømmer de om at tage ideen til udlandet. “Jeg vi er klar til at rykke til andre lande med smykkerne”, lyder det fra Peter Larsen, ejer af Freddys Bar. Og selvfølgelig er der andre end danskerne, der synes at det er en sjov ide og nogle flot smykker.

Underberg har været produceret siden 1846 af Underberg-familien i Rheinberg. Oprindeligt leveret i flasker af flere forskellige størrelser, men siden Anden Verdenskrig i den nu så berømte 2 cl flaske, der kommer i 3-pak. Opskriften består af 43 forskellige urter fra hele verden. Derfor er smagen bitter og krydret.

Share