29 nye musik på plakaten til Roskilde Festival 2024

29 nye musik på plakaten til Roskilde Festival 2024

Doja Cat, Ice Spice og Medina blandt 29 nye musiknavne til Roskilde Festival 2024, som netop er blevet offentliggjort.

Dagens offentliggørelse fra Roskilde Festival er spækket med internationale musikprofiler, blandt andre J Hus, Jungle, Jane’s Addiction og Khruangbin, og indeholder også de første seks navne til festivalens kunstprogram.

Den amerikanske popstjerne Doja Cat kommer til Danmark til sommer. Superstjernen bag hits som ‘Kiss Me More’ og ‘Paint The Town Red’ er et de 29 nye musiknavne, som Roskilde Festival i dag kan føje til programmet, der allerede tæller Foo Fighters, Skrillex, Kali Uchis og mange flere.

Doja Cat skulle have spillet på den aflyste Roskilde Festival 2020, og derfor vækker det naturligvis begejstring hos festivalen, at den årelange ventetid snart er forbi.

“Doja Cat er intet mindre end et kæmpe scoop, og hun er et af de allermest ønskede navne hos vores festivaldeltagere. For fire år siden kunne vi se konturerne af en stjerne in spe, men siden har hun fuldstændig sprunget kurven på sin vej mod toppen. Hun er muligvis verdens mest hypede og populære rapper lige nu”, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Velkommen til Medina
Foruden Doja Cat er landsmanden Ice Spice, de amerikanske rocklegender fra Jane’s Addiction, den britiske rapper J Hus, soulbandet Jungle, ørkenrockfavoritterne Khruangbin og den überhypede tyske technopunkduo Brutalismus 3000 også blandt de nyeste tilføjelser til Roskilde Festivals program.

Har man sat næsen op efter en dansk popfest af ypperste rang, er der også her noget helt særligt i vente. Roskilde Festival annoncerer nemlig den danske poplegende Medina, der 15 år efter gennembrudsalbummet ‘Velkommen til Medina’ for første gang giver koncert på festivalen.

Medina er en del af den danske musikkanon, og mange af vores festivaldeltagere, og de musikere der brager frem lige nu, er vokset op med hende. Hun har gæsteoptrådt med flere musikere på vores scener med store jubelbrøl til følge, og hun er det, man bedst kan kalde en ung legende”, siger Anders Wahrén.

Performancekunstnere indtager Platform-scenen
Dagens offentliggørelse indeholder også de første seks navne til festivalens kunstprogram, som alle optræder på Platform, festivalens scene for performance og hybridformater.

Her finder man blandt andre den internationale duo Anansi’s Web, som gennem et værk skabt helt særligt til Roskilde Festival sætter fokus på karnevallet som arena for politisk modstand, samt danske Cassie Augusta Jørgensen, der spidder populærkulturens stereotype fremstilling af kvinder.

Og så kan man opleve den fremadstormende britiske kunstner Matt Copson, som for første gang live-animerer sine enorme laserprojektioner. Briten har desuden markeret sig som medinstruktør af flere af Caroline Polacheks musikvideoer.

“Platform er et sted, man helt sikkert bør besøge. Man kender givetvis ikke alt på forhånd, men til gengæld er der garanti for en særlig oplevelse i dette anderledes og intime rum, hvor der er plads til de mere eksperimenterende, interdisciplinære acts”, siger Anders Wahrén.

I dag føjes følgende 29 navne til Roskilde Festivals musikplakat
Doja Cat (US)

Ice Spice (US)
J Hus (UK)
Jane’s Addiction (US)
Jungle (UK)

Brutalismus 3000 (DE)
Frank Carter & The Rattlesnakes (UK)
Khruangbin (US)
Lankum (IE)
Medina (DK)
Nia Archives (UK)

Amen Dunes (US)
Aysay (DK)
Better Lovers (US)
Blanco Teta (AR)
Brìghde Chaimbeul (UK)
CTM & Skjold Rambow (DK)
Deena Abdelwahed (TN)
English Teacher (UK)
Humazapas (EC)
Icekiid (DK)
Kari Faux (US)
Mabe Fratti (GT)
Marina Herlop (ES)
Pö (GH)
Slauson Malone 1 (UK)
Snõõper (US)
Valentina Magaletti (IT)
Waqwaq Kingdom (JP)

I dag føjes følgende seks navne til Roskilde Festivals Art & Activism-program:
Anansi’s Web (INT)
Cassie Augusta Jørgensen (DK)
Matt Copson (UK)

Mounia Nassangar (FR)
Ruth Rebekka Hansen (DK)
Thjerza Balaj (NO/XK)

Roskilde Festival 2024 finder sted gennem otte dage fra 29. juni til 6. juli.

Share