“København er Hvid og Blå” beskrives som magisk realisme

“København er Hvid og Blå” beskrives som magisk realisme

Forlaget Baggaardsbaroner udgav den 11. november “København er Hvid og Blå”. En roman i  slægtskab med “Andedrengens Bodegakronik”, som var Baggaardsbaroners første udgivelse tilbage i 2014.

Forfatteren kalder sig Onkel Hawaii, og har mellem de to bøger udgivet en række bøger og tegneserier under forskellige alliaser. “Ikke-eksisterende og allestedsnærværende” og i øvrigt “suicidal” kalder forlaget Onkel Hawaii.

Forlaget beskriver København er Hvid og Blå som: “Magisk realisme, der veksler smellem 90’ernes Casper og Mandrilaftalens absurditet og afgrundsdyb weltschmerz. Det er udforskning af døden som fast følgesvend. Det er et indblik i fodboldfællesskabet som meningsløshedens talerør. Og det er en hyldest til den psykedeliske oplevelse som fejlbarligt terapeutisk værktøj”.

Fortælling starter med at Andedrengen på årsdagen for sin bedste vens selvmord drager mod Amazonas jungle. Tynget af et savn, som han aldrig har italesat, søger han et hemmeligt tempel, hvor junglepræster serverer den kosmiske kaktusdrik ayahuasca, der kan opløse tiden.
I selskab med sin afdøde vens rådne lig kastes Andedrengen ud på en kalejdoskopisk rejse over uger og måneder, men da trippet slutter, er han igen alene med sine tanker. Tynget af livets formålsløshed og med hovedet fyldt af bogreolens eksempler på det store litterære selvmod, ender han på et fodboldstadion uden helt at forstå hvordan.

“En psykedelisk rejse fra dødsriget til tribunen” og “et trip gennem uforudsete mandefælleskaber og åbne gravpladser”, er også beskrivelser forlaget benytter.

432 sider rigt illustreret på sin helt egen måde og helt sikker en oplevelser, der sætter spor.

Share