Kender du? Unicum

Kender du? Unicum

Kan du lide at gå ud og få et sæt, en øl og en skarp, så bør du kender Unicum.

Unicum er en ungarnsk likør med en stor historie og betragtes af mange som nationaldrikken i Ungarn.

Drikken og navnet opstod i 1790, hvor kejser Joseph II af det daværende tysk-romerske rige, der på daværende kontrollerede det centrale Europa, udbrød “Das ist ein Unikum”, da han smagte den likør, der fortsat har en hemmelig opskrift. Familien Zwark fra Ungarn producerer det orginale Unicum. Blandingen består af mere end 40 urter og krydderier, hvilket giver den helt unikke smag, der oftes beskrives som bittersød og med en stærk urtearoma. Der findes noter af honning og blomme samt antydninger af kanel, nelliker og andre lækre krydderier.

Unicum kan nydes rent, evt. som digestif, med is, med Tonic, i forskellige cocktails og på mange andre måder. 

Alkoholproducenten er på 40, så husk altid at drikke med respekt og kontrol.

Share