Mini portræt: Skuespiller Olaf Nielsen

Mini portræt: Skuespiller Olaf Nielsen

Er du ældre end 40 år, så har du helt sikkert støt på skuespiller Olaf Nielsen. En skæv, firnurlig skuespiller, der har medvirket i en lang række film, TV-serier og teateropsætninger i primært 1970’erne og 1980’erne, og blev kendt og elsket for sit noget løjerlige udtryk og kropsholdning.

Olaf Eskild Werner Nielsen er født den 11. april 1935. Han har ingen uddannelse som skuespiller, men kom ind i faget via studenterrevyer som blandt andre Gris på Gaflen. Siden fulgte optræden på flere teater inden han indtrådte i filmens og TV-seriernes verden

Har De en tilladelsese
Olaf Nielsen er mest kendt for sin rolle i julekalenderen Torvet, der blev sendt første gang i 1981, hvor han spiller Politibetjenten, med citatet “Har De en tilladelsese“ samt han medvirken i reklamefilm for Alka forskning med citatet “Ring mens du har gejsten – på 7012 1416”. Men i høj grad også for roller i blandt andet Jul i Gammelby, Huset på Christianshavn og Walter og Carlo – Yes det er far. Han har også haft roller i store succeser som Rejseholdet, Hotellet, Bryggeren, flere Far til fire film og rigtig meget andet. Sin eneste hovedrolle havde Olaf Nielsen i filmen “Mor jeg har patienter” i 1972.

Tandlæge med fire fingre
Sideløbende med skuespillerjobbet frem Olaf Nielsen i 37 år en tandlægeklinik i Frederiksborggade i København. I efteråret 1971 mistede han en finger under optagelse til TV-serien “Mormor og mig”, da en modelflyver med en røgbombe uventet for alle eksploderede i hånden på ham.

Livet er for alvorligt til at blive taget alvorligt“, har Olaf Nielsen sagt, og det siger nok meget om den måde han var skuespiller. Det var sjov, skævt, finurligt og meget i tråd med hvordans DRs Børne-TV var i 1970’erne og 1980’erne.

Share