Blå Kors-butikker mærker en kæmpe opbakning fra kunderne

Blå Kors-butikker mærker en kæmpe opbakning fra kunderne

Efter to måneders lukning er landets genbrugsbutikker igen åbne og kan levere overskud til organisationernes sociale hjælpearbejde. Hos Blå Kors melder man om en travl åbningsuge med stor omsætning og kunder, der har været gode til at passe på hinanden.

Der er kommet godt i gang genbrugsbutikkerne igen efter, at de igen kunne få lov til at slå dørene op, ligesom landets detailbutikker.

Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, som driver 55 genbrugsbutikker over hele landet, har det være en forrygende åbningsuge, fortæller Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug:

“Vi åbnede med et brag, og flere butikker havde endda et rekordstort salg. Nogen solgte langt mere, end da vi for eksempel havde 125 års-jubilæumsdag i februar sidste år, hvor vi dengang kørte med særlige tilbud”, siger han og sender en stor tak til kunderne:

“Vi mærker en kæmpe opbakning fra kunderne. Tak til danskerne for at vende tilbage til genbrugsbutikkerne. Vi har rigtig mange varer på lager, fordi vi har været så heldige at få doneret så mange nye ting under coronanedlukningen, så vi fylder op på hylderne hele tiden.”

God afstand og respekt for hinanden

For at kunne leve op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer og gøre kundeoplevelsen så god som mulig, har Blå Kors udpeget en coronavagt i alle butikkerne, som bærer en synlig, gul badge.

Derudover har man i nogle af butikkerne lavet ensretning for at undgå for tæt kontakt og indført særlige systemer for at styre, hvor mange kunder, der er i butikken ad gangen.

“Kunderne er rigtig gode til at holde afstand og respektere hinanden. Samtidig gør de frivillige det simpelthen så godt og er virkelig kreative. I nogle butikker har man for eksempel lavet en ordning med tøjklemmer, hvor kunderne får en klemme på tøjet, når de går ind i butikken og skal aflevere den igen, når de går ud. På den måde kan vi holde øje med, om der er det antal kunder i butikken, som der må være,” siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug. 

Også genåbning til landets største genbrugsbutik

Størstedelen af Blå Kors’ genbrugsbutikker åbnede i uge 9, mens en række af butikkerne venter med genåbning til uge 10. Det gælder blandt andet Blå Kors’ store genbrugscenter i Horsens, som er landets største genbrugsbutik. 

Genbrugscentret i Horsens er over 5.000 kvadratmeter, så derfor har man arbejdet på at finde en løsning, hvor man kan åbne butikken på samme måde som de øvrige. 

 “Vi har måtte tage nogle særlige forholdsregler og forberedt os grundigt, fordi det er en helt anden butiksstørrelse. Vi har nu fundet en løsning, så vi kan åbne på en måde, som er tryg for både kunder og frivillige,” siger Anders Christensen.

Udover fysiske genbrugsbutikker driver Blå Kors også en webshop med genbrugstøj og ting til hjemmet, som har oplevet ekstra stor travlhed, mens butikkerne havde lukket.

Share