En uundværlig brosten på 700 sider

En uundværlig brosten på 700 sider

“1896. En dansk franskmand på podiet”. Det er navnet på det første kapitel i den nye danske bog om Paris-Roubaix. Så er man ligesom igang. På de næste 700 sider findes en komplet gennemgang af de 118 udgaver af Paris-Roubaix, der er kørt. Et imponerende stykke arbejde af cykelbogsforfatter René Preuthun har bedrevet.

“Dronningen fra helvede” er ikke en bog, man kan læse fra start til slut. Så skal man ihvertfald være hardcore fan. Men den er uundværlig for fans af cykelhistorien som opslagsværk eller til når man lige har brug for at læse et stykke af den fascinerede historie om den smukke sport.

Bogen er spækket med fede anekdoter, og sjove sidehistorier. Desuden er den ofte også et historisk billede og dermed meget lærerig. Den store force er, at det er en dansk bog, og der derfor er stor fokus på de danske præstationer i løbet. Ekstra lækkert er det at bogen afsluttes med et overblik over de danske resultater i løbet. Lige fra Charles Meyer, over Werner Grundahl, Ole Ritter, Rolf Sørensen og til nutidens stjerner. Men i øvrigt er det meget andet brugbart statistik bagerst i bogen.

Inden du når til afslutningen af bogen skal du dog lige nyde kapitler som: “Sidste omgang inden Ragnerik”, “En lille hurtig man fra Schweiz”, “To vindere-Syv måneder efter”, “Kejseren får sit store ønske opfyldt” og “Mudder, mudder og atter mudder”, og så alle de andre. For der et kapitel for hvert udgave

“Dronningen fra helvede” er et must på hylden, hvis du elsker forårsklassikere.

Bestil bogen via CyclingWorldshop.dk på dette link.

Share