Ny bog om Sex og dating i en Tinder-tid

Ny bog om Sex og dating i en Tinder-tid

Sofia Rönnow Pessah vakte opsigt i de svenske medier, da hun sidste år udgav debutromanen Mændene i mit liv. Nu er romanen, der skriver sig lige ind i tidens debat om sex og samtykke klar på dansk.

Den unge hovedperson i bogen, Sonia, sætter efter at have mistet sin mødom som 16-årig en intens jagt ind på mere sex, mere nærvær, mere af den anderkendelse hun føler, hun får, når mændene synes, hun er værd at gå i seng med. Hun prøver at fylde et hul inde i sig, men det vil ikke lade sig fylde. Mændene kommer og går, nogle er pæne og nogle grimme, nogle har store tatoveringer. Nogle giver hende kønssygdomme, en filmer hende, da hun giver ham et blowjob, og en tager hårdt fat om hendes hals og vil ikke give slip selvom hun gisper efter luft. Flere viser sig at have kærester og koner, en enkelt en gravid kone. Og nogle burde måske være sig bevidst, at der er et ulige magtforhold i deres relation.

Sonias jagt på mere sex er også jagten på at finde en mening med tilværelsen, men måske indeholder sex ikke en større mening? Mændene i mit liv handler om at kaste sig ud i det moderne datingliv med Tinder, kolde relationer, forventninger der ikke bliver afstemt og mænd, som simpelthen ikke kan finde ud af at behandle Sonia ordentligt.

Nogle læsere kan se flere overgreb i bogen, mens andre har svært ved at se andet end frivillighed. Er det et overgreb, når Sonia har indvilliget i at tage med en mand hjem fra byen, men fortryder beslutningen, da de sidder i taxaen? Det moderne datingliv skaber gråzoner og følsomme problemer, når man ikke længere kan mærke, hvad man vil og har lyst til, når man ikke længere kan huske, hvad man har oplevet. Når lysten er trådt i baggrunden og jagten er trådt i forgrunden.

Sofia Rönnow Pessah er kandidat i jura og arbejder som asyljurist for en NGO i Stockholm. Med sin debutroman leverer hun en fin fortælling i korte kapitler om en ung kvinde, der har svært ved at finde det, hun søger i en tid, hvor både kvinder og mænd bruger hinanden for egen lysts skyld.

Bogen udkommer på Turbine Forlaget den 23. marts.

Share