Førstehjælp på hele den danske Tour rute

Førstehjælp på hele den danske Tour rute

I samarbejde med TRYGFonden uddanner de danske Tour de France byer frivillige i førstehjælp.

Evnen til at yde førstehjælp og betjene en hjertestarter kan være forskellen mellem liv og død. De i alt 13 danske byer, der næste sommer lægger landevej til de tre danske Tour de France-etaper, har i fællesskab fået midler fra TRYGFonden til at gennemføre i alt 900 kurser, hvor kursisterne lærer førstehjælp og lærer at betjene en hjertestarter.

Med samarbejdet omkring førstehjælp vil vi gerne skabe en viden og en kompetence, som alle de involverede også kan få glæde af, når Grand Depart er overstået,” forklarer direktør for det danske Tour de France-sekretariat, Alex Pedersen.

Ideen til projektet ”En tryggere tour” kommer fra Nyborg Kommunes Sundhedsafdeling, og er udviklet i samarbejde med Roskilde Kommune. Netop disse to byer er start og målby for tourens 2.etape. Projektet har modtaget 1 million kroner fra TRYGFonden og er igangsat med opbakning fra lederne af de præshospitale beredskaber.

Vi er meget stolte af at være med i et projekt, som dels skaber en tryg event for de mange tilskuere, dels skaber en opmærksomhed på vigtigheden af at kunne førstehjælp og evnen til at betjene en hjertestarter,” siger præhospital chef i Region Syddanmark, Gitte Jørgensen.

Ifølge Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) styrker projektet civilsamfundene på tværs af de tre regioner.

Vi er stolte af at Tour de France på denne måde skaber en årelang værdi for alle i Nyborg og de øvrige byer i projektet,” siger Kenneth Muhs.

Fakta om projektet.

  • Projektet er igangsat og udviklet af Nyborg Kommunens sundhedsafdeling.
  • Der uddannes 100 personer i hver af de fem start- og målbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg.
  • Der uddannes 50 personer i gennemkørselskommunerne på ruterne: Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse, Kolding, Haderslev og Aabenraa
  • Udover kurset i førstehjælp orienteres og motiveres de frivillige førstehjælpere til at tilmelde sig Hjerteløberordningen.
  • Der leveres to eventhjertestartere pr. kommune. Hjertestarterne skal være mobile og fleksible til brug ved Tour de France og efterfølgende events i de respektive kommuner.
  • Tilmelding og koordinering af kurserne varetages af de involverede kommuner.
Share