Hvor mange kilometer holder et cykelbatteri på en elektrisk cykel?

Hvor mange kilometer holder et cykelbatteri på en elektrisk cykel?

Elcykelbatteri rækkevidde

Med 100 watt kan du køre ca. 12 til 14 kilometer. Dette resultat kommer fra en test af elcykelbatteri fra Testkees (Fietsersbond). I denne e-cykel batteritest blev rækkevidden af ​​den elektriske cykel målt. Fjorten forskellige elektriske cykler blev testet, hvor batterierne var helt tomme på en bestemt afstand. På denne rute fik testerne lov til at køre med moderat indsats i 25 kilometer i timen. Det var 7 grader udenfor, og der var en vindkraft på 4. Der var også en viadukt på banen. Resultatet var, at du i gennemsnit kunne køre 12 til 14 km pr. 100 watt batteri. Du ville selvfølgelig komme længere, hvis du skulle bruge motoren mindre, det ville være cirka 20 km pr. 100 watt.


Det er ikke kun batteriet, der bestemmer rækkevidden

Nu hvor du ved, at du kan få et gennemsnit på 12-14 km pr. 100 watt, kan du selv beregne rækkevidden på dit e-cykelbatteri. En e-cykel med et batteri med en kapacitet på 200 watt kan køre omkring 25 km med mellemstøtte fra motoren. Hvis du bruger hjælpemotoren mindre, kan du køre 40 km i overensstemmelse hermed. Hvor lang tid varer et e-cykelbatteri med hensyn til antallet af kilometer? Det afhænger stort set af batteriet. Naturligvis afhænger rækkevidden også af andre faktorer. Hvor meget vind er der? Hvordan er vejret? Hvad er temperaturen? Er dækkene ordentligt oppustede? Rækken kan være meget mindre, især i vintermånederne. Et batteri fungerer ikke så godt i ekstrem kulde. Under dårlige vejrforhold er det ofte sværere at træde i pedalerne, så du har brug for mere hjælp fra motoren. Det betyder, at batteriet ikke holder så længe. En mulighed er dog at oplade e-cykelbatteriet under kørsel.

E cykel batteriopladningsområde

Forskere fra University of Maryland har vist, at et område med reduceret opladning kan forlænge et litiumcykelbatteriets levetid betydeligt. Hvad er opladningsområdet nøjagtigt? Opladningsområdet viser det niveau, hvormed du oplader cykelbatteriet, og på hvilket tidspunkt du fjerner det fra opladeren. Et almindeligt og bredt opladningsområde er mellem 0% og 100%. Dette vil betyde, at du oplader batteriet, når det er helt tomt, og kun tager det ud af opladeren, når det er helt fyldt.

Undersøgelsen fra University of Maryland viste, at batteriet til elcyklen holder meget længere, hvis du holder opladningsområdet mellem 20% og 80% og dermed oplader batteriet tidligt, men også fjerner det fra opladeren tidligere. Opladning op til 80% er en vigtig faktor, der bidrog til den markant forbedrede levetid på e-cykelbatterier.

Endnu bedre resultater blev opnået, selv når de blev opladet til 60%. Dette ser dog ikke ud til at være praktisk godt for rækkevidde for e-cykelbatterier eller en stille og rolig tur på din e-cykel. Den eneste mulighed, du ville have, hvis du ville være ude på din cykel i længere tid, ville være at genoplade batteriet midlertidigt, mens du kører. En bedre rækkevidde for e-cykelbatterier er også garanteret af en højere kapacitet.

Har du lang vej til for eksempel arbejde, kan du have brug for at anskaffe en ekstra oplader til elcykel batteri, så du kan oplade din cykel både hjemme og ude.

Share