DM Armbrydning skal afvikles i Ballerup Super Arena

DM Armbrydning skal afvikles i Ballerup Super Arena

Fredag den 12. november i forbindelse med DBCs 3-dagesløb er der officielle danske mesterskaber i armbrydning i Ballerup Super Arena.

Armbrydning (eller armlægning) er i virkeligheden en ældgammel sport som faktisk er ældre end cykling. De fleste drenge har i skolen prøvet kræfter med armlægning. Tilbage i 1977 blev det internationale forbund (WAF, World Armwrestling Federation) oprettet, og siden dengang har der været afholdt officielt VM. I Danmark startede sporten som en underground aktivitet der mest blev klaret på værtshuse og ved stærk-mand events. Sporten har dog udviklet sig markant i de sidste år, og er nu blevet en del af Danmarks Idræts Forbund, og  er på denne måde blevet blåstemplet som en reel sport. Det der startede som ren muskelstyrke, er blevet gået hen og blevet en yderst teknisk disciplin hvor kampen foregår på mange forskellige planer, og ofte lynhurtigt. De store stærke “stærk-mand”‘s typer er gledet i baggrunden og selvom styrke stadig er en stor faktor er der flere og flere teknikere som klarer sig godt i sporten.

Reglerne er forholdsvis simple. Man skal holde albuen i kontakt med puden hele tiden, og man skal holde fast i pinden med den “modsatte” hånd, ellers er der mere eller mindre frit spil. Det betyder at der kan opstå situationer som er meget langt fra dengang hvor man “lagde arm” i skolen

De fleste armbrydere konkurrerer både med venstre og højre arm, og selvom der trænes med begge er der lidt større prestige i at vinde den højre end den venstre, simpelthen fordi der er flere højrehåndede end venstrehåndede.

Fredag den 12. november er der i Ballerup super Arena officielle danske mesterskab, hvor der kårer skal kåres en mester i både højre og venstre hånd. 

Share