Dyreorganisation i skarp kritik af tv-serie: Netflix bør garantere, at ingen dyr er skadet under optagelser til tv-serie

Dyreorganisation i skarp kritik af tv-serie: Netflix bør garantere, at ingen dyr er skadet under optagelser til tv-serie

I forbindelse med anden sæson af tv-serien ‘Tiger King’, opfordrer World Animal Protection nu Netflix til at forholde sig de mange etiske problemer i deres eget tv-produkt.

Nu vender den kriminelle amerikanske dyrehandler Joe Exotic tilbage i anden sæson af den omdiskuterede underholdningsserie, ‘Tiger King’.

Denne gang fra fængslet, hvor han er idømt 22 års fængsel blandt andet for illegal dyrehandel og for at have skudt fem af sine tigre.

Men forud for seriens premiere vil producenten Netflix ikke udtale sig om den lange række af dyreetiske spørgsmål, der står i kø, når historien om den selvudnævnte tigerkonge, fortsætter med den dybt kritisable udnyttelse af vilde dyr på kommercielt tv.

“Vi opfordrer Netflix til at stille sig selv det enkle spørgsmål om de i lighed med enhver tidssvarende Hollywood-produktion anno 2021, ville kunne sætte en disclaimer på i forbindelse med deres serie, hvor de med åbne øjne kan skrive, at ’ingen dyr er blevet skadet eller mishandlet under optagelserne til dette program’, siger Stephanie Kruuse Klausen, campaign manager i World Animal Protection.

“Hvis de ikke er istand til at udstikke en garanti til seerne om, at dyrene ikke har lidt overlast i forbindelse med deres serie, bør de overveje, hvilket ansvar de påtager sig”.

I serien vises en række overgreb på vilde dyr, blandt andet bliver tigerunger fjernet fra deres mødre efter få uger, og sælges som selfie-objekter til turistindustrien, og de store dyr er indespærret og opdrættes i små bure under stærkt kritisable forhold.

World Animal Protection Danmark har i forbindelse med sæsonpremieren bedt Netflix om en kommentar og foreholdt streamingtjenesten en række kritikpunkter omkring de etiske og dyrevelfærdsmæssige problemer.
Netflix har imidlertid valgt tavshedens vej, og har meddelt, at de ikke har nogen kommentar – ‘på nuværende tidspunkt’.

“Vi vil meget gerne i dialog med Netflix, for at høre, hvordan de opfatter deres ansvar i forhold til fremstillingen af vilde dyr i fangenskab. Vi mener, det er uacceptabelt, at rovdyrene bliver brugt som eksotisk krydderi i en tv-serie, der først og fremmest skal sælge abonnementer til streaming-tv. Endvidere er der stor sandsynlighed for, at alene den blotte tilstedeværelse af Netflix’ kameraer kan have en negativ indflydelse på dyrenes sikkerhed og velfærd,” siger Stephanie Klausen fra World Animal Protection Danmark.

Share