Saxo og Mediano indgår nyt podcastsamarbejde

Saxo og Mediano indgår nyt podcastsamarbejde

Saxo og Mediano lancerer podcastformatet ‘Andre Sider’, der skal bane vejen til nye læsere og få samtalen om litteraturen ud i omklædningsrummene.

Hver fjerde danske mand læser ikke skønlitteratur, mens ca. 15 % aldrig læser faglitteratur iflg. seneste tal fra Bogpanelets årsrapport. Det skal et nyt podcastformat skabt i samarbejde mellem Danmarks største onlineboghandel Saxo og podcastpionererne Mediano lave om på. I det nye format ‘Andre Sider’ vil Medianos journalist Thomas Ladegaard sætte forfattere stævne til en snak om, hvad der optager os, hvordan litteraturen kan være med til at sætte ord på, hvad der rører sig i tiden, og hvad den gør ved os.

Medianos chefredaktør Peter Brüchmann siger om samarbejdet:For os på Mediano er det et drømmescenarie at finde en partner, der brænder for indholdet og vil være med til at skabe nyt indhold på lyd. Podcast er – ligesom bøger – vejen til fordybelse, forkælelse, fascination og overraskelser. Og her kan vi skabe indhold, hvor vi giver plads til de mennesker, der skaber de litterære oplevelser og har brugt hele år og halve liv på at give os disse stunder. Det er ikke bare en skøn udfordring, men også en berigende udfordring.Saxos salgs- og marketingdirektør Maria Gry Henriksen stemmer i, og udtaler:Vi glæder os til at lancere ‘Andre Sider’ sammen med Mediano. Vi ved, at den kvalificerede samtale med interessante mennesker giver os mere at tale om og gør os nysgerrige på os selv og på verden. Med podcastet skal vi støve bøgerne af og åbne litteraturen for en målgruppe, som Mediano har lykkes exceptionelt godt med. Sammen skal vi fortælle om al den viden, fordybelse og indsigt, som er forbundet med store læseoplevelser.” ‘Andre Sider’ har podcastpremiere den 10. februar 2022, og de første episoder bliver med forfatterne Mikkel Fønsskov og Anders Magelund, Nicklas Brendborg, Kaspar Colling-Nielsen, Anne Skare Nielsen og Iben Mondrup.

Om Mediano:

Mediano blev startet af blandt andre Peter Brüchmann i 2016, og begyndte som et fodboldmedie. I dag tæller medieplatformen en lang række podcastformater med særligt fokus på sport, men inkluderer også formater om bøger, musik, sundhed mv. De har samlet set mere end 2 mio. afspillede episoder hver måned, hvoraf hovedparten lyttes af mænd.Foto af journalist Thomas Ladegaard i samtale med forfatterne bag ‘Hvem er bange for Moby Dick?’, Mikkel Fønsskov og Anders Magelund.

Share