Batteriet er det, der giver fremdrift!

Batteriet er det, der giver fremdrift!

Batteriet er en essentiel del af din elcykel. Det er det, der hjælper dig igang, giver dig det ekstra lille skub, når du føler, du har kørt langt, og som gør cykelturene til en udsøgt fornøjelse selv i skarp modvind! 

Cyklen er meget mere end et transportmiddel

Uden batteriet bliver cyklen tung og nærmest uhåndterlig, så det er vigtigt, at batteriet er ladet op både til den korte og til den lange cykeltur. På batteri til elcykel, kan du læse meget mere om anskaffelse, vedligehold, kapacitet med videre, og du kan nemt og hurtigt finde et nyt batteri til din elcykel, når det gamle skal skiftes ud.

Danmark er et cykelland, og der er masser af cykelruter, cykelstier og muligheder for at komme ud at opleve naturen i sadelhøjde. Og lange ture kræver stor kapacitet eller et ekstra batteri, mens kortere ture sagtens kan klares, uden at batteriet har den store kapacitet eller er fuldt opladet.

Opladning er alfa og omega

Først og fremmest skal batteriet fungere, det skal være nemt at sætte på og tage af cyklen, det skal være bærbart, og det skal være opladet. Og spørgsmålet er, om det konstant skal være fuldt opladet, eller om du skal vente med at oplade, til batteriet er nærmest fladt. Mange små opladninger er knap så godt for dit batteri, men at lade batteriet løbe helt tør for energi er ifølge eksperter heller ikke godt for batteriets levetid.

Er vejret koldt, eller skal du ud på en lang cykeltur med masser af bakker, er det rigtig fornuftigt at oplade dit batteri inden turen, for både kulde og bakker slider hårdt på batteriet. Men korrekt gearskifte og fornuftig brug af motoren kan omvendt spare på batteriet, så en opladning holder længere. Du kan læse mere om korrekt brug af batterier under Batavus elcykel her på hjemmesiden.

Share