En af bannerførerne for den næste generation af West Coast rap og R&B, Blxst, kommer til Danmark

En af bannerførerne for den næste generation af West Coast rap og R&B, Blxst, kommer til Danmark

En af bannerførerne for den næste generation af West Coast-rappere/ R&B-sangere, Blxst, kommer til DR Koncerthuset, Studie 2.

I begyndelsen velsignede den amerikanske vestkyst os med rap-forfædre som Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube og Snoop Dogg, der var med til at starte en helt ny subgenre inden for hip-hoppen – G-funk. Ved årtusindskiftet bragede The Game ind på scenen og gav Sydcalifornien endnu en renæssance, inden Kendrick Lamar kom ind og definerede 2010’erne. Da det ene årti rullede ind i det andet, stod South Centrals egen Blxst klar til at gribe faklen og starte en helt ny æra, som det næste West Coast rapper-/ sanger-/ sangskriver-/ producer-fænomen.

Med mere end en milliard streams, en plads på den prestigefyldte XXL Freshman liste i 2021 og et væld af andre nomineringer er Blxst mere end klar til at videreføre West Coast hip-hop-kulturen “I try to make my music sound smooth, laidback, and cohesive,” udtaler han. “I like to live in both worlds of R&B and rap;” En verden han har levet i siden han begyndte at producere og lave musik i high school. Sidenhen har han arbejdet sammen med artister som Kendrick Lamar, YG, Eric Bellinger, Mustard og G Perico.

I 2020 udgav Blxst sin debut-EP ’No Love Lost’ som fik stor anmelderros. På deluxe-udgaven kunne man finde sangen ’Chosen’ feat. Ty Dolla $ign og Tyga som opnåede mere end 300 millioner streams på et år. For nyligt udgav han sit debutalbum ’Before You Go’, hvor han endnu engang leverer sin sprøde kombination af R&B og rap i en form for moderne G-funk-lyd, en lyd som Blxst bringer til DR Koncerthuset, Studie 2 til november.

Share