Ny cykelbog: Guinard med skarpe vinkler og god insiderviden i ny bog

Ny cykelbog: Guinard med skarpe vinkler og god insiderviden i ny bog

Den 20. maj er bogen Cyrille Guinard Tour de France bag kulissen udkommet på dansk på forlaget Bobo. JuicyNet.dk har læst de 256 sider, der er oversat fra fransk til dansk af Peter Bundgaard.

Af Kenneth Møller Kristensen

Det er nok ikke alle i Danmark, heller ikke dem der følger cykelsporten, der kender Cyrille Guimard. Men franskmanden har været en markant skikkelse i international, selvfølgelig specielt fransk cykelsport, i en lang årrække. Først som rytter i starten af 1970’erne, hvor han blandt andre dystede med Eddy Merckx i Tour de France 1972, men siden som den nok mest indflydelsesrige sportsdirektør i 1970’erne og 1980’erne. 

Guimard har arbejde med blandt andre Bernard Hinault, Greg Lemond, Laurent Fignon, Lucien Van Impe og rigtig mange flere. Guimard har været definitionen af det der sker bag kulisserne i Tour de France og i cykelsporten generelt. Derfor er bogen, Cyrille Guinard Tour de France bag kulisserne, super interessant. Det er relevant og interessant for alle, der interesserer sig for cykelsporten at læse Guimards take på sportens udvikling og på de enkelte ryttere og deres personlighed. Guimard har nemlig kontroversielle meninger om blandt andre Eddy Merckx, om Lucien Van Impe, om Greg Lemond, om Laurent Fignon og om Lance Armstrong. Og de meninger er helt klart værd at tage med sig videre.

Og så er det værd at læse om hvordan Guimard har bidraget til at forandre sporten. Hans virke som sportsdirektør, hvor han blandt andet gjorde op med manager-systemet i Frankrig og specielt hans samarbejde med at skabe en ny struktur for cykelteam sammen med Fignon, er en viden, der bør være på plads for alle, der beskæftiger sig med cykelsporten.

Helt generelt er bogen Cyrille Guinard Tour de France bag kulisserne virkelig læsbar for dem, der interesserer sig for cykelsporten på et andet niveau end blot hvem, der vinder Tour de France. Den er interessant i et historisk perspektiv. og ikke mindst for at få et perspektiv på, hvor meget cykelsporten har forandret sig. 

Det er fantastisk at læse Guimards oplevelser ved det berømte Tour de France i 1989 og generelt om hans samarbejde med Fignon. Noget der virkelig rykkede cykelsporten i en positiv retning. Det er unikt at kunne læse om de taktiske overvejelser bag Van Impes Tour-sejr i 1976. Der bliver virkelig åbnet for nogle taktisk overvejelser, som der sjældent bliver åbnet for i cykellitteratur.

Guimard har et anderledes syn på cykelsporten end de fleste, og det er værd at bruge lidt tid på. Og så er bogen velskrevet og opdeling i overskuelige kapitler gør den let at gå til. Elsker du cykelsportens historier og dens værdier, skal du læse ‘Cyrille Guimard Tour de France bag kulisserne’.

Du kan købe bogen Cyrille Guimard – Tour de France bag kulisserne.

Og husk at du med fordel også kan læse bogen Laurent Fignon – Vi var unge og ubekymret.

Share