New York-rap-smeden Joey Bada$$ kommer til VEGA for at fejre jubilæet for sit klassiske mixtape ’1999’.

New York-rap-smeden Joey Bada$$ kommer til VEGA for at fejre jubilæet for sit klassiske mixtape ’1999’.

New York-rap-smeden Joey Bada$$ kommer til VEGA for at fejre jubilæet for sit klassiske mixtape ’1999’.  

Joey Bada$$ voksede op i Bed-Stuy-kvarteret i Brooklyn, New York. Fra en ung alder studerede han Harlem Renaissance-tekster hvilket gik hen og blev byggestenene for hans naturlige udvikling til rapper. I en alder af blot 17 år udgav han sit banebrydende debut-mixtape ’1999’, hvorpå han kombinerede både den klassiske rå New Yorker-stil med en moderne udgave af selvsamme. Dette var bundet sammen af hans ekstremt imponerende tekniske snilde for at skrive rap-tekster taget alderen i betragtning. Han blev hurtigt en af de mest eftertragtede unge talenter i branchen.

Joey Bada$$’ debutalbum ’B4.DA.$$’ udkom i 2015 og gik direkte ind som #5 på Billboard i USA. På efterfølgeren fra 2017 ’All-Amerikkkan Badass’ viste han sine evner for at skrive politiske tekster pakket ind i fængende melodier, hvilket tog hans dybsindede sange til et endnu højere niveau. Samme år fik han sin debut som skuespiller i hit-serien Mr. Robot.

I 2019 var Joey Bada$$ en af de bærende kræfter på ’Escape From New York’, hvor de populære New York hip-hop-kollektiver Flatbush Zombies, The Underachievers og Joeys eget crew Pro Era gik sammen om at lave et collab-album. For nyligt kunne det unge multitalent også skrive Oscar-vinder på CV’et da han var med i den Academy Award-vindende kortfilm ’Two Distant Strangers’. Han fik også en stor rolle som skurk i serien ’Power Book III: Raising Kanan’.

I starten af 2022 begyndte Joey Bada$$ at løfte sløret for at der ville udkomme et nyt album med titlen ’2000’ for at fejre 10-års jubilæet for førnævnte ’1999’. ’2000’ bliver starten på et nyt kapitel for den 27-årige rapper og slutningen på et andet. ’2000’ er en påmindelse til verden om at tid kun er et koncept, og at det faktisk bare har været ét langt år siden Joey Bada$$ og hans Pro Era crew eksploderede ind på scenen i 2012. I forlængelse af det nye album drager Joey Bada$$ ud på tour og kommer til Store VEGA til december.  

Share