Bogen om Faxe er fyldt med gode historier

Bogen om Faxe er fyldt med gode historier

John “Faxe” Jensen var en af de mest betydningsfulde spillere i dansk fodbold i 1990’erne. Den 23. juni udkom bogen “Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven” på forlaget Lindhardt og Ringhof.

JuicyNet.dk har haft lejlighed til at læse bogen.

“Den ramte jeg sgu lige i røven” er et af de mest berømte citater i dansk sportshistorien. John “Faxe” Jensen sagde det efter han havde scoret i EM-finalen i Göteborg i 1992. Men faktisk havde Faxe lånt citatet fra landsholdskammerat Henrik Larsen. Det kan man læse i bogen “Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven”. Og det giver faktiske et godt indblik i hvad det er for en bog. For den er spækket med insiderhistorier fra John Jensens karriere som fodboldspiller og fodboldtræner. Og det er virkelig interessante og sjove historier du kan nyde i bogen. Både om situationer i fodboldkampe, men også om kontraktforhandlinger, om drukturer og drukkultur. Og om at Faxe spillede i et par falske Hummel-støver ved EM-slutrunden i 1992, om at Faxe faktisk fik tilbud cheftrænerjobbet i Brøndby, men takkede nej, at Faxe forlod Fremad Amager da klubben fik nye russiske ejere med base i Monaco, da det var lidt for skummelt for ham og om at Faxe faktisk havde score for Arsenal tidligere, selvom der opstod kultfortælling om at man gerne ville være på stadion, når det skete, og det mål i øvrigt var Peter Schmeichel, der blev passeret, og om rigtigt, rigtig meget andet interessant. Faxe hænger ingen ud i bogen, og har heller ikke de helt store kontroversielle meninger. Men derfor er det ikke uinteressant.

Som læser er det svært ikke at få sympati for Faxe. For han er ærlig om de gange han har handlet dumt, meget befriende, og så er han bare en person, der går forreste og fighter for det han gerne vil opnå. Så hvis du vil, kan du få meget mere ud af bogen end nostalgiske fodboldhistorier. Men du kan også bare nyde den meget fodboldnostalgi og fodboldviden, du kan få ved at læse bogen. Bogen er let og tilgængelig at læse for de fleste og det kan anbefales.

“Faxe – Den ramte jeg lige i røven” er på 357 sider og koster kr. 259, i vejledende udsalgspris.

Share