Ny cykelbog er som en vidensdatabase

Ny cykelbog er som en vidensdatabase

Viden er godt. Fakta er fantastisk. Specielt når det gælder cykelhistorien er det, for rigtig mange cykelfans, bare lækkert med små anekdoter og sjove fakta. Og dem er der rigtig mange af i den nye cykelbog Regnbuer over Danmark.

Det er nok ikke noget så mange tænker over. Men Købehavn, eller ihverfald Storkøbenhavn har fem gange, været værter for landevejs-VM. Rigtig mange har nok oplevet VM i 2011, men få har oplevet VM i 1956, og stort set ingen nulevende har oplevet VM i 1931. Men nu kan alle danske cykelfans læse historien om de gange et store VM-cirkus har været i Danmark.

Bogen, udkommet på forlaget Mellemgaard, er skrevet af René Preuthun, der har skrevet flere andre bøger om cykel-VM. Og Preuthun har en stor historisk viden om cykelsporten. Den bliver der delt rigeligt ud af i Regnbuer over Danmark.

Vidste du eksempelvis at VM i Rudersdal i 2011 har rekorden for fleste ryttere, der er kommer samlet til mål, at VM-trøjen blev indført i 1922, at tre danskere har fire top-10 placeringer, at København, sammen med Valkenburg, er den mest brugte VM-by. Måske viste du det, men så kan du helt sikkert finde noget andet i Regnbuer over Danmark. For bogen er spækket med sjov fakta.

Regnbuer er på 144 sider, har et helt unik foto- og grafikmateriale, der er faktisk i sig selv er bogens pris værd. 

Du kan købe Regnbuer over Danmark kan du blandt andet køb via SportsBog.dk.

Share