Ny cykelbog af Bastian Emil udkommer den 10. november

Ny cykelbog af Bastian Emil udkommer den 10. november

Den 10. november udkommer bogen Verden af vilje – Reportager fra et år med cykelløb. En bog skrevet af Bastian Emil Goldschmidt, som mange kender fra EuroSport.

I cykelsportens begyndelse, lang tid inden tv og radio transmit­terede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem litterære reportager i de store europæiske dagblade. Denne tradition, som har formet cykelsportens mytiske univers, vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i bogen via 32 reportager fra en af mest mindeværdige år nogensinde på alverdens landeveje. 

“Hver sæson har sin historie. I år har den været helt særlig. Som månederne går og løbene køres, træder hovedpersoner frem. De angriber og skaber handlingen gennem deres aktioner og karakterer. Somme tider styrter de og forsvinder for en tid, måske vender de tilbage. Historien skrives, mens den udfolder sig. Det var den italienske forfatter Dino Buzzati, der med sine reportager fra Giro d’Italia i 1949 viste mig denne side af cykelsporten. Jeg ønskede at genoplive traditionen for den levende løbsreportage og vise, at den også har en plads i cykelsporten i dag”, fortæller Bastian Emil.

Tidligere har Bastian Emil skrevet bogen Fremad, der kan købes via Sportsbog.dk, hvor du også kan bestille den nye bog Par nr. 7.

Share