Så er Årets Ord 2022 fundet

Så er Årets Ord 2022 fundet

Årets Ord 2022 er Kyiv.

Det blev fredag formiddag afgjort i en direkte særudgave af programmet ’Klog på sprog’ på P1 og DR Lyd med Adrian Hughes som vært. Det var 15. år i træk, at Dansk Sprognævn og DR i fællesskab kårede ’Årets Ord’, og i år blev afgørelsen truffet i P1’s studie i DR Byen på Amager.

“At vi i Danmark ændrede stavemåden for den ukrainske hovedstad fra Kiev til Kyiv viste en respekt for ukrainerne – også i sproget”, lød det blandt andet fra juryen.

Udover vært Adrian Hughes bestod den af direktør for Dansk Sprognævn Thomas Hestbæk Andersen, forfatter og journalist Amalie Langballe, debattør, radiovært og kommunikationsrådgiver Anne Kirstine Cramon og assisterende redaktør Andrea Alberte Stengaard fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Share