Pumptrack konkurrencer når nye højder i Skandinavien

Pumptrack konkurrencer når nye højder i Skandinavien

Pumptracks til cykling og en række andre sportsgrene, der ruller på hjul uden motor, er blevet en succes over hele verden i de sidste ti år. Det er en facilitet, som kan bruges af alle fra 3 år, til alle der stadigvæk har legen i kroppen. En veldesignet bane er både nem og sjov for begyndere, mens den udfordrer selv verdens bedste professionelle cykelatleter.

I 2019 blev pumptrack-disciplinen sanktioneret af det internationale cykelforbund UCI, og nu senest i november 2022 blev det fjerde “Red Bull UCI Pump Track World Championships” arrangeret i Santiago, Chile.

Velosolutions Scandinavia lancerede i Sverige i sommeren 2022 ”Scandinavian Pump Track Series”. Fokus er på yngre deltagere og med klasser fra 7 år og opefter blev serien hurtigt en succes rundt omkring i Sverige. Over 300 cyklister deltog i de 4 afdelinger i sjove og tempofyldte arrangementer, der havde deltagere fra 7 år helt op til 60 år, til at konkurrere.

Hvordan konkurrerer du i pumptrack?
En konkurrence i pumptrack afvikles i tid, det er enkelt og nemt at arrangere. Deltagerne kører med flyvende start og konkurrerer enten individuelt eller udøver-mod-udøver. Hurtigste tid, over en hel omgang, vinder!

Konkurrencerne begynder med en kvalifikationsrunde af et eller to individuelle løb, hvor enten de bedste 8, 16 eller 32 (afhængigt af antallet af deltagere i hver klasse) går videre til eliminationsheat. Der er det udøver-mod-udøver indtil 2 ryttere er tilbage i den spændende finale.

Et unikt aspekt er, at BMX-ryttere konkurrerer mod mountainbikere på lige vilkår, hvilket skaber en dejlig og åben atmosfære omkring konkurrencerne.

2023 – kommende konkurrencer i pumptrack
I 2023 udvides “Scandinavian Pump Track Series” med 6 konkurrencer rundt om i Sverige på Velosolutions velkendte pumptrack-baner.

28. maj             Delkonkurrence #1       Sölvesborg
25. juni             Delkonkurrence #2       Varberg
  8. juli              Delkonkurrence #3       Åre (Åre Bike Festival)
16. juli              Delkonkurrence #4       Jössefors
  6. august         Delkonkurrence #5       Stallarholmen
10. september  Final                               Isaberg, Hestra

Sölvesborgs pumptrack stod færdig i efteråret 2022 og bliver en spændende nyhed i konkurrencerækken. Stallarholmen er også et nyt stop og med sin hurtige, kompakte bane bliver det seriens sprintløb! Finalen i 2023 “Scandinavian Pump Track Series” finder som sædvanlig sted i Isaberg, Hestra den 10. september. Pumptracken er en af ​​Skandinaviens største med en bane, der er over 300 meter lang og en omgangstid på over 30 sekunder, noget der virkelig vil sætte rytterne på prøve.

Stort ønske om udvidelse og dansk deltagelse 
Der er et stort ønske, fra arrangørernes side, om at udvide konkurrencerne til hele Skandinavien og især få cykelnationen Danmark på pumptrack landkortet. Derfor opfordres alle cykelentusiaster, både børn og voksne samt eliten at tage turen til Sverige, hvor alle er varmt velkomne til at deltage i dette enestående cykelevent. 

For at få Danmark til at bidrage med værtskab, er der behov for at få flere Velosolutions pumptracks på dansk jord. Men mon ikke at i den nære fremtiden vil baner og sporten blomster i Danmark.    

Share