Københavner står bag Skandinaviens største cykelmesse, der afholdes i weekenden

Københavner står bag Skandinaviens største cykelmesse, der afholdes i weekenden

Copenhagen Bike Show afholdes den 25.-26- marts i Øksnehallen

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Christian Ritter skulle blive arrangør af den klart største cykelmesse i Skandinavien.

Godt nok er han vokset op i en cykelfamilie, og boede de første fem år af sit liv i Italien, da hans far kørte på et italiensk hold. Egentligt er han uddannet cand.polit. og havde planlagt en helt anden retning for sit liv.

”Jeg havde jo set, hvor hårdt fysisk det var at skulle køre så mange løb hele tiden, så jeg valgte hurtigt, at det ikke var noget for mig”, udtaler han.

Christians far er den tidligere professionelle cykelrytter Ole Ritter, der bl.a. er kendt for timerekorden i Mexico City, hans sejre over selveste Eddy Merckx, samt ikke mindst de mange år som 6 dages rytter.

”Da min far kørte, var livet som professionel meget anderledes end i dag. Dengang kørte de bedste ryttere mellem 30-35 løb om måneden. Det var bl.a. fordi der var langt flere gadeløb, som man kørte om aftenen efter, at der havde været andre løb i dagtimerne.

Det var et hårdt liv, men min far var vant til at arbejde meget. Som den sidstfødte i en søskende flok på 9 var der ikke plads til at drive den af. Og alt, hvad han tjente på job efter skoletid, skulle afleveres derhjemme. ”

På trods af at Christian havde valgt en anden karriere, så endte han alligevel i cykelbranchen: ”Jeg begyndte at hjælpe til i mine forældres grossist virksomhed, hvor de importerede cykler, cykeltøj og tilbehør, og langsomt fik jeg mere og mere smag for det. Så til sidst blev de fuldtid, og for ca. 10 år siden overtog jeg firmaet og begyndte samtidig at arrangere cykelmesser”.

Christian Ritter bor på Grønttorvet i Valby med sin hustru og 2 børn.

Copenhagen Bike Show afholdes den 25.-26- marts i Øksnehallen og besøges hvert år af mere end 10.000 gæster fra hele landet, samt en hel del svenskere, nordmænd og turister, der alligevel er i København.

Der er mange foredrag og film på messen. Man kan bl.a. møde Dan Martin, der er tidligere vinder af Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet Rundt, Hannah Grant med sin kogebog til sportsfolk, Brian Holm og mange flere.

Man kan prøve cykler fra de mere end 80 udstillere på den store indendørs testbane, eller øve tricks på Pump Track’en udenfor på pladsen.

Der er åbent begge dage mellem kl. 10- 16, og billetter koster kr. 75,- og kan købes på www.copenhagenbikeshow.dk

Share