Ny elektrisk flyvebåd vil sætte hastighedsrekord mellem Malmø og København

Ny elektrisk flyvebåd vil sætte hastighedsrekord mellem Malmø og København

Tidligere var det normalt at tage en flyvebåd mellem København og Malmø. Men med Øresundsbroen uddødede dette fænomen. Nu er der dog nyt håb for dem, der værdsætter denne transportform. For en elektrisk og miljøvenlige løsning er på vej. På fredag, den 24. marts, vil virksomheden bage Candela P-12, verdens hurtigste elektriske færge gennemføre den første elektriske bådrejse mellem København og Malmø, og gøre det på rekordtid.

“Vi vil vise at vores teknik kan gøre tranport over vand holdbar og hurtigere og samtidig skabe direkte forbindelser mellem byer og landsdele. Takket være vores hastighed og lave omkostninger kan vi skabe helt nye forbindelser, som i mange tilfælde bliver hurtigere end bil, da de hurtigste vej ofte er over vand”, forklarer Erik Eklund, der er chef for den kommercielle satsning hos Candelas.

Eksempelvis vil turen mellem Helsingør og Helsingborg kunne gøre på syv minutter. Fra Nyhavn i København vil man kunne komme til Landkrona på 36 minutter. Og det vil være super let at komme til Ven i Øresund fra båd Danmark og Sverige.

Share