Nyt album fra Teitur

Nyt album fra Teitur

Den 9. juni udkommer færøske Teitur med et nyt album, “Songs From a Social Distance”,

Albummet består af små uafhængige stykker eller kapitler, som du kan lytte til individuelt, men når du lytter til det fulde album, fuldendes historien. Det er bygget på Roy Friedrichs tekster og er indspillet sammen med Aarhus Jazz Orkester.

“Jeg er en stor fan af institutioner, der bryder de konventionelle forventninger til, hvordan musik skal lyde. Jeg provokeres af meninger om, hvad genrer er, og hvad jeg kan og ikke kan gøre som sanger. For mig er det en gave, at du kan blande tingene op uden fordomme og opnå vidunderlige resultater på den måde. Det handler ikke om, at alt skal være lige, det handler om at fordybe sig i musikken”, forklarer Teitur.

Teitur uddyber: “Under pandemien havde jeg et ønske om at skrive et ‘corona’ stykke, og Roy Friedrichs tekster gav mig et indgangspunkt til det. Samtidig var præmissen klar for mig – musikken skulle ikke have den klassiske, typiske big band-lyd. Den skulle udfordres.”

Share