Meget cykelviden at hente i ny Jørgen Leth bog

Meget cykelviden at hente i ny Jørgen Leth bog

Den 20. juni udkom endnu en cykelbog til det danske marked af cykelfans. Der var engang en mand, som hed Fausto Coppi er dog en noget anderledes cykelbog. Det er nemlig tale om en bog, på hele 472 sider, der samler op på de fortællinger om cykelsport som Jørgen Leth har leveret i en menneskealder. Leth har i samarbejde med cykelkommentator og forfatter Bastian Emil Goldschmidt udvalgt hvad, der er bragt i den nye bog fra Gyldendal. Desuden er lagt en række nye fortællinger til, og der er ingen tvivl om at det er enormt meget historisk cykelviden og rigtig mange anderledes vinkel at hente på fortællingerne, som omfatter alle de store ryttere fra Fausto Coppi til Jonas Vingegaard, og så i øvrigt også Eddy Merckx, Bernard Hinault og sågar Bjarne Riis.

Prisen for bogen er kr. 349,95 for de 472 sider. Er det Jørgen Leths farvel til Tour de France, så er det et imponerende punktum, der vil kunne nydes i rigtig mange år i fremtiden.

Share