Prestigefyldt pris til DR-serie

Prestigefyldt pris til DR-serie

Samtidig med at seerne på DRTV fredag blev præsenteret for sidste afsnit af DR’s dramaserie ’Huset’ – med den meget passende episodetitel ’Huset vinder altid’, faldt der stor international hæder af i Italien til serien, der er centreret om fire fængselsbetjente, som skal få styr på de indre linjer i et fængsel.

Foran italienske RAI’s dramaserie ’Esterno notte’ og britiske Channel 4’s dramaserie ’I Am Ruth’ med Kate Winslet i hovedrollen, som DR viser lige nu, lykkedes det ’Huset’ at sikre sig en af de prestigefyldte Prix Italia-priser, som fredag blev uddelt i den syditalienske by Bari.

Prix Italia er en af de ældste og mest prestigefulde mediepriser, som er blevet uddelt siden 1948, og i dag bliver der uddelt priser både til radio-, TV- og netproduktioner.

266 programmer i konkurrence

Det helt særlige ved Prix Italia, som dermed markerer sit 75-års jubilæum i år, er, at det er programmer og produktioner fra hele verden, der er i konkurrence. I alt blev der uddelt priser i 10 forskellige kategorier, og undervejs har 266 produktioner været med i kampen om en Prix Italia.

’Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson i et tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer, og i hovedrollerne ses Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt), Henrik (David Dencik), Miriam (Sofie Gråbøl) og Gert (Charlotte Fich), der er fængselsbetjente og kollegaer i det nedslidte, danske fængsel – kendt som ‘Huset’.

“Jeg er utrolig stolt over, at denne både vigtige og barske serie har vundet en Prix Italia. Det er en anerkendelse, der understreger vigtigheden af at producere modige serier, der sætter vores velfærdsstat og os selv til debat”, forklarer DR’s fiktionschef Henriette Marienlund.

DR modtog senest en Prix Italia i 2021. Da var det i kategorien ’Best Web Interactive’ – det bedste, brugerinvolverende projekt på tværs af medier – for fiske-bankospillet ’Fiskebanko’ på DR2 og DRTV midt under coronapandemien.

Share