DR i samarbejde, der skal give flere kvalitetsserier

DR i samarbejde, der skal give flere kvalitetsserier

Danskerne kan se frem til endnu flere dramaserier på DRTV de kommende år. Sammen med syv andre public service-stationer i Nordvesteuropa har DR aftalt at co- producere otte kvalitetsserier årligt.

Samarbejdet er det hidtil mest vidtfavnende af sin slags i Europa og har fået navnet New8. Det blev offentliggjort i dag på en pressekonference på film- og tv-eventet Mercato Internazionale Audiovisivo (MIA) i Rom.

Til stede for DR var dramachef Henriette Marienlund. Hun siger om det nye samarbejde: “Med New8 ønsker vi at styrke det nordiske og europæiske samarbejde om at skabe, udbrede og finansiere otte kvalitetsserier årligt. Det betyder, at vi kan vise endnu mere public service-fiktion, uden at det koster os mere. Derfor er vi meget glade for, at det er lykkedes at gå sammen om at skabe en stærk, lokal position i et marked, der ellers er domineret af internationale kommercielle streamingtjenester”.

Foruden DR består New8 af ZDF (Tyskland), NPO (Holland), VRT (Flamsk Belgien), NRK (Norge ), SVT (Sverige), YLE (Finland) og RÚV (Island).

Lidt senere på året vil de første titler i New8-samarbejdet bliver offentliggjort, og de vil være klar til at blive vist for publikum i løbet af 2024.

Share