Kan man skrive tre sange om at glemme sine solbriller?

Kan man skrive tre sange om at glemme sine solbriller?

Mandag præsenterede musikeren Teitur og forfatteren Roy Freirich deres tanker og oplevelser omkring tilblivelsen af albummet ”Songs from A Social Distance”.

Det gjorde de ved en lille talk på det hyggelige JazzCup i København, hvor musikjournalist Erik Jensen fungerede som moderator.

Historien om albummet startede i maj 2020, midt i Covid-19 pandamien, hvor Freirich villle sende sin seneste bog til Teitur, der opholdt sig på Færøerne. Det skete ikke, men i stedet skete noget andet. For det blev for besværligt og dyrt at få kuverten afsted og Freirich valgte en digital løsning.

Mandag fik den nordatlantiske musiker, så overrakt bogen i den kuvert som forfatteren opgav at få sendt over Atlanten. Forsendelsen blev erstattet af en email. En email der blev startskuddet til, at Roy Freirich siden har skrevet tekster til musikken som Aarhus Jazz Orchestra har indspillet til ”Songs from A Social Distance”, der udkom den 9. juni på pladeselskabet Sundance.

På albummet findes i alt ti numre, der alle er skrevet med udgangspunkt i den Covid-19 pandemi, der for en stund forandrede verden. Blandt andet findes tre sange om at glemme sine solbriller. “Kan man virkelige skrive tre sange om dette”, spurgte mandagen moderator. “Ja hvorfor ikke det. Det er er sådan noget, jeg synes man skal kunne”, svarede Teitur, og uddybede med en forklaring om, at det kan være de små ting, der er vigtige og at alle menneskers liv indeholder drama. Det mener Teitur vil skal tage med fra nedlukningerne under pandamien. “Det vi kan se, det vi kan lugte og det vi kan høre”

”Songs from A Social Distance” er jazz, men det er også så meget andet. “Det er min musik, og jeg synes ikke, at det at dele op i genrer er så vigtig”.

Albummet kan du naturligvis købe på vinyl og CD hos JazzCup eller blot høre på din streamingtjeneste.

I øvrigt som sangskriver har Roy Freirich også skrevet for Aretha Franklin, Patti LaBelle, Smokey Robinson, Gloria Estefan, Alan Jackson og mange andre.

Share