Hvad er Par nr. 7?

Hvad er Par nr. 7?

Det er begreb som mange har hørt om, og måske ovenikøbet benytter, når du skal udtrykke sig. Men hvad er Par nr. 7 egentlig?

Helt basalt er der tale om det bedste danske par ved et dansk parløb på en cykelbane. Begrebet blev opfundet af Kay Werner i forbindelse med de københavnske 6-dagesløb i 1950’erne, og har siden hængt ved. Når der køres disciplinen parløb på de danske cykelbaner sætter arrangørerne ofte de to bedste dansker sammen i par nr. 7 og de bliver iført rød/hvide trøjer. Og en stor del af publikum holder så med Par nr. 7.

Kay Werner kørte i første omgange med Ewan Klamer og siden med Palle Lykke i Par nr. 7. Alle tre er afdøde. Men siden er traditionen ført videre af ryttere som blandt andre Ole Ritter, Gert Frank, Hans-Henrik Ørsted, Jens Veggerby, Jimmi Madsen, Alex Rasmussen og specielt Michael Mørkøv.

For tiden køres der ikke 6-dagesløb i Danmark, men 9. til 11. november afvikles et 3-dagesløb i Ballerup Super Arena, hvor Par nr. 7 kommer til at bestå af Michael Mørkøv og Niklas Larsen.

Vil du vide mere om Par nr. 7. Historen bag begrebet og rytterne, der har kørt som Par nr. 7, så kan du med fordel købet bogen Par nr. 7 – Dannebrog på fire hjul hus Sportsbog.dk.

Share